...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Šta Džordž R. R. Martin kaže o serijma "Gospodar prstenova" i "Kuća zmaja"?

27.05.2022.

Pisac Džordž R. R. Martin nedavno je komentarisao glasine o rivalstvu između serije "Kuća zmaja", koja je snimana prema njegovoj knjizi "Vatra i krv" i dugoočekivane serije "Gospodar prstenova", u produkciji Amazon Prime.

.

Foto: YouTube / wttwchicago

Martin, koji trenutno gostuje na prvom Književnom festivalu u Santa Feu, prokomentarisao je seriju koja je najavljena kao prednastavak Tolkinovog dela, o kojoj je do sada poznato vrlo malo detalja.

"Amazon je kupio Tolkina, ali zapravo nisu dobili ni jednu knjigu. Nisu dobili 'Gospodara prstenova', ni 'Hobita', čak ni 'Silmarilion'. Pretpostavljam da su dobili dodatke i da su na osnovu njih konstruisali Drugo doba. Mnogo je mitova o tome, tako da će biti interesantno da vidimo šta su uradili", rekao je Martin za Independent.

Serije će se nadmetati da osvoje publiku, budući da će "Kuća zmaja" biti premijerno prikazana na HBO 21. avgusta, dok će "Gospodar prstenova" početi da se emituje od 2. septembra.

Umesto da se bavi rivalstvom, pisac kaže da se nada da će uspeh i jedne i druge serije biti dokaz potražnje za epskom fantastikom.

"Znam da su od trenutka kada su najavljeni datumi premijera naslovi bili: 'Borba za nadmoć u fantastici: Prstenovi moći protiv Kuće zmaja'. Ne znam zašto to uvek rade? Nadam se da će obe serije biti uspešne. Dovoljno sam takmičarski nastrojen. Nadam se da ćemo mi uspeti više: ako oni osvoje šest Emija, što će se nadam se desiti, voleo bih da mi osvojimo sedam. Ali ipak, to je dobro za fantastiku. Nadam se da će više takvih serija biti na televiziji", dodao je Martin.

(Euronews Srbija)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Na kauču 25 godina kasnije

Serija "Sopranovi" ove godine slavi 25 godina od početka emitovanja. Serija je od prve epizode zaintrigirala publiku, svojom neuobičajenom pričom…

.

Ko vidi Esfahan, video je pola sveta!

Prošlo je 45 godina od kako je zapad uveo sankcije Iranu. Kolika god da je to kazna, za ovu zemlju…

.

Koje filmove i serije je zaustavio štrajk glumaca i pisaca?

Brojne filmske i televizijske produkcije, poput Marvelovog rimejka "Blade" i Netfliksove serije "Stranger Things", već su obustavljene zbog štrajka scenarista,…

.

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game"?

"Squid Game", najpopularnija serija u istoriji Netfliksa, uskoro će dobiti svoj nastavak, a njeni tvorci konačno su objavili imena svih…

.

"Stranger Things" više nije na tronu, "Sreda" najgledanija

"Sreda" je pretekla četvrtu sezonu serije "Stranger Things" koja je bila najgledanija Netfliksova serija na engleskom jeziku.

.

Nova serija "Idol" razočarala publiku

Nedavno su se pojavile informacije da se raspravlja da li će kontroverzna HBO-ova serija "Idol" doživeti drugu sezonu.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo