...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Život Fride Kalo tema nove serije

25.05.2022.

Život voljene i planetarno čuvene meksičke slikarke Fride Kalo bio je neobičan, ispunjen turbunelntnim dešavanjima i bolom, dramatičnim događajima koji će biti tema nove serije, objavio je Variety.

.

Foto: Unsplash / Tim Mossholder

"Cilj serije je da prikaže Fridu onakvu kakvu je do sada nismo videli. Želimo da prikažemo kako je ona zaista živela na osnovu onoga što njena porodica zna o njoj", izjavila je Mara Romeo Kalo, nećaka čuvene slikarke.

Iako se čini da je o strastvenoj Fridi Kalo do sada već sve ispričano i prikazano, posebno u hvaljenom filmu sa Selmom Hajek u ulozi slikarke, najavljena serija bi trebalo da pruži jedan potpuno novi uvid u njen život.

"Ovaj projekat bi trebalo da prikaže Fridu kao ženu čija umetnost predstavlja osnaživanje, nadu i moć, kao i da omogući da njena porodica podeli sa publikom njeno nasleđe koje nastavlja da inspiriše hiljade ljudi širom sveta", istakao je za američki list Alfonso Duran, direktor Frida Kalo Manadžment fondacije koja u ime porodica brine o nasleđu čuvene umetnice.

Kako je za sada objavljeno, u planu je da svaka epizoda razotkrije malo poznate i različite aspekte njenog života. Međutim, za sada nije poznato ko će ovog puta igrati Fridu Kalo, kao ni to kada će i gde serija biti emitovana.

Čuveni film "Frida" sa Selmom Hajek

Frida se proslavila svojim živopisnim autoportretima, koji su imali različite teme, kao što su ljudsko telo i smrt. Mnogi su je smatrali heroinom, jer je svoju životnu bol kako fizičku tako i emotivnu, koristila kao snagu i pretvarala je u umetnost.

(Euronews Srbija)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Na kauču 25 godina kasnije

Serija "Sopranovi" ove godine slavi 25 godina od početka emitovanja. Serija je od prve epizode zaintrigirala publiku, svojom neuobičajenom pričom…

.

Ko vidi Esfahan, video je pola sveta!

Prošlo je 45 godina od kako je zapad uveo sankcije Iranu. Kolika god da je to kazna, za ovu zemlju…

.

Koje filmove i serije je zaustavio štrajk glumaca i pisaca?

Brojne filmske i televizijske produkcije, poput Marvelovog rimejka "Blade" i Netfliksove serije "Stranger Things", već su obustavljene zbog štrajka scenarista,…

.

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game"?

"Squid Game", najpopularnija serija u istoriji Netfliksa, uskoro će dobiti svoj nastavak, a njeni tvorci konačno su objavili imena svih…

.

"Stranger Things" više nije na tronu, "Sreda" najgledanija

"Sreda" je pretekla četvrtu sezonu serije "Stranger Things" koja je bila najgledanija Netfliksova serija na engleskom jeziku.

.

Nova serija "Idol" razočarala publiku

Nedavno su se pojavile informacije da se raspravlja da li će kontroverzna HBO-ova serija "Idol" doživeti drugu sezonu.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo