...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Život Fride Kalo tema nove serije

25.05.2022.

Život voljene i planetarno čuvene meksičke slikarke Fride Kalo bio je neobičan, ispunjen turbunelntnim dešavanjima i bolom, dramatičnim događajima koji će biti tema nove serije, objavio je Variety.

.

Foto: Unsplash / Tim Mossholder

"Cilj serije je da prikaže Fridu onakvu kakvu je do sada nismo videli. Želimo da prikažemo kako je ona zaista živela na osnovu onoga što njena porodica zna o njoj", izjavila je Mara Romeo Kalo, nećaka čuvene slikarke.

Iako se čini da je o strastvenoj Fridi Kalo do sada već sve ispričano i prikazano, posebno u hvaljenom filmu sa Selmom Hajek u ulozi slikarke, najavljena serija bi trebalo da pruži jedan potpuno novi uvid u njen život.

"Ovaj projekat bi trebalo da prikaže Fridu kao ženu čija umetnost predstavlja osnaživanje, nadu i moć, kao i da omogući da njena porodica podeli sa publikom njeno nasleđe koje nastavlja da inspiriše hiljade ljudi širom sveta", istakao je za američki list Alfonso Duran, direktor Frida Kalo Manadžment fondacije koja u ime porodica brine o nasleđu čuvene umetnice.

Kako je za sada objavljeno, u planu je da svaka epizoda razotkrije malo poznate i različite aspekte njenog života. Međutim, za sada nije poznato ko će ovog puta igrati Fridu Kalo, kao ni to kada će i gde serija biti emitovana.

Čuveni film "Frida" sa Selmom Hajek

Frida se proslavila svojim živopisnim autoportretima, koji su imali različite teme, kao što su ljudsko telo i smrt. Mnogi su je smatrali heroinom, jer je svoju životnu bol kako fizičku tako i emotivnu, koristila kao snagu i pretvarala je u umetnost.

(Euronews Srbija)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Stigla četvrta sezona Westworlda!

Na striming servis HBO Max stigla je prva od osam epizoda četvrte sezone popularne distopijske drame Westworld.

.

U Australiji se snima novi nastavak filma "Pobesneli Maks"

Peta priča u serijalu "Pobesneli Maks" trebalo bi da se pojavi pred publikom tokom 2024. godine.

.

"Bodkin": Barak i Mišel Obama produciraju novu seriju na Netfliksu

Barak i Mišel Obama izvršni su producenti nove serije na Netfliksu pod nazivom "Bodkin" u kojoj je glavna uloga poverena…

.

Novo okupljanje "Prijatelja"? Ne, ako pitate Kortni Koks

Iako su zvezde serije "Prijatelji" za prošlogodišnje okupljanje u specijalu "Prijatelji: Ponovo zajedno" dobili po pet miliona dolara, više ne…

.

Nova serija u najavi: Vraća se Džon Snou

The Hollywood Reporter javlja da je Kit Harington potpisao ugovor za ponavljanje uloge u novoj seriji koja će biti nastavak…

.

Black Bird: Poslednji televizijski projekat Reja Liote

Apple TV+ objavio je prvi trejler za poslednji televizijski projekat Reja Liote - seriju "Black Bird" čija je premijera zakazana…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo