...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Ponuda za Džokera koja se ne odbija

24.09.2020.

Uprkos ranijim najavama, studio "Warner Bros." ponudio Hoakinu Finiksu čak 50 miliona dolara da bi glumio u dva nastavka filma Džoker, čime bi bila zaokružena predviđena trilogija.

.

Za prva tri dana prikazivanja u više od 4.000 bioskopa u SAD ovaj film je zaradio gotovo 96 miliona dolara, a uspeh nije izostao ni u drugim delovima sveta.

Džoker je ubrzo postao 44. film koji je ostvario zaradu od devet cifara. Milijarda dolara je stigla posle nešto više od tri meseca prikazivanja. To ga je smestilo na tron najprofitabilnijih filmova zasnovanih na stripu. Bolje se kotira i od Betmena, Nindža kornjača i Maske - koji su do sada bili najprofitabilniji adaptirani filmovi.

Džoker je ovaj uspeh postigao bez prikazivanja u Kini, koja je kao jedno od najvećih tržišta mnogim filmovima popravljala prihode.

hoakinfiniks jpg

Hoakin Finik kao Džoker

I kada je u pitanju naša zemlja, ostvarenje Toda Filipsa ponelo je titulu najgledanijeg u 2019. godini. U bioskopima širom Srbije taj film je pogledalo više od 300 hiljada ljudi.

Osim vrtoglavih cifara, na račun ovog filma stiglo je i 11 nominacija na najprestižniju holivudsku nagradu i na kraju i dva Oskara.

Čelnici studija "Warner Bros." planiraju da dva nova filma budu spremna za prikazivanje u 2022. i 2024. godini.

I.M.

Možda te još zanima:

.

Prve fotografije Lejdi Gage kao Harli Kvin sa snimanja "Džokera 2"

Kao što je poznato, uveliko je krenulo sa snimanjem nastavka "Džokera", koji će nositi naziv "Džoker: Ludost udvoje". U ovom…

.

Počelo snimanje drugog dela "Džokera"

Reditelj Tod Filips na Instagramu je objavio prvu fotografiju sa snimanja nastavka filma "Džoker", s Hoakinom Finiksom u glavnoj ulozi.

.

Lejdi Gaga u nastavku Džokera?

Lejdi Gaga u ozbiljnim je pregovorima da se pridruži glumačkoj postavi filma Džoker (2019), reditelja Toda Filipsa, koja sada dobija…

.

Snima se nastavak "Džokera", Hoakin Finiks ponovo u ulozi života

Nastavak "Džokera" zvanično je u pripremi, a reditelj Tod Filips otkrio je da će se film zvati "Joker: Folie à…

.

"Parazitu" istorijski paket Oskara

Južnokorejski film "Parazit" apsolutni je pobednik 92. nagrade Oskar jer je objedinio, po prvi put u istoriji, nagrade za najbolji…

.

Prvi trejler za film "Napoleon": Hoakin Finiks u novom ostvarenju Ridlija Skota

Hoakin Finiks i Ridli Skot su posle čuvenog "Gladijatora" ponovo sarađivali na grandioznom filmskom projektu, ovog puta o kontroverznom francuskom…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo