...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Menjaju se planovi za "Krunu"

20.10.2022.

Od smrti kraljice Elizabete Druge, Netfliksova serija "Kruna" koja je pratila njenu 70 godina dugu vladavinu u Velikoj Britaniji, dobila je sasvim novo tumačenje i značaj u javnosti. 

.

Foto: Promo / Netflix

Naročito sporne su glasine da će u novoj sezoni "Krune" jedna od epizoda prikazivati težnju tadašenjeg princa od Velsa, a današnjeg kralja Čarlsa, da svoju majku svrgne s vlasti.

Predstojeća, peta sezona baviće se brakom princa Čarlsa i princeze Dajane pod budnim okom kraljice Elizabete, koju sada igra Imelda Stonton. Tema razvoda sadašnjeg kralja Velike Britanije svakako je vrlo osetljiva za monarhiste, a naročito najava šeste sezone koja se poklapa sa periodom u kom je nastradala Lejdi Di.

Nakon burnih reakcija na takvu najavu nove sezone i pozive pojedinih javnih ličnosti bliskih Kruni da se serija bojkotuje, Netfliks je odgovorio saopštenjem u kom podseća da je serija "oduvek predstavljana kao drama zasnovana na istorijskim činjenicama".

"Peta sezona je domaštana dramatizacija, u kojoj smo zamišljali šta bi se dogodilo iza zatvorenih vrata tokom značajne decenije za kraljevsku porodicu, koja je već bila u žiži javnosti i dokumentovana od strane novinara, biografa i istoričara", navodi se u saopštenju.

Nakon oštrih reakcija na petu sezonu "Krune", Netfliks je navodno odlučio i da premijeru dokumentarne serije o princu Hariju i Megan Markl pomeri za sledeću godinu. Neimenovani dokumentarac u produkciji Netfliksa i Archewell produkcije vojvode i vojvotkinje od Saseksa nije dobio zvaničan termin početka, ali su iz Netfliksa više puta navodili da planiraju da ga emituju samo nekoliko nedelja nakon igrane serije.

(Euronews Srbija)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ko vidi Esfahan, video je pola sveta!

Prošlo je 45 godina od kako je zapad uveo sankcije Iranu. Kolika god da je to kazna, za ovu zemlju…

.

Koje filmove i serije je zaustavio štrajk glumaca i pisaca?

Brojne filmske i televizijske produkcije, poput Marvelovog rimejka "Blade" i Netfliksove serije "Stranger Things", već su obustavljene zbog štrajka scenarista,…

.

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game"?

"Squid Game", najpopularnija serija u istoriji Netfliksa, uskoro će dobiti svoj nastavak, a njeni tvorci konačno su objavili imena svih…

.

"Stranger Things" više nije na tronu, "Sreda" najgledanija

"Sreda" je pretekla četvrtu sezonu serije "Stranger Things" koja je bila najgledanija Netfliksova serija na engleskom jeziku.

.

Nova serija "Idol" razočarala publiku

Nedavno su se pojavile informacije da se raspravlja da li će kontroverzna HBO-ova serija "Idol" doživeti drugu sezonu.

.

Zvezda "Terminatora" će biti deo "Stranger Things" univerzuma

Linda Hamilton, najpoznatija po ulozi Sare Konor u filmovima o "Terminatoru", glumiće, kako je najavljeno, u petoj i poslednjoj sezoni…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo