...
TRENUTNO18:00 - 19:00Superoperater

Kultura / Film

Među nominovanima za Zlatni globus "Avatar", "Duhovi ostrva" i "Kruna"

13.12.2022.

Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA) saopštilo je spisak nominovanih filmova i serija, po pet u 27 kategorija, za godišnje nagrade Zlatni globus.

.

Za najboljeg reditelja nominovani su Džejms Kameron za "Avatar: Put vode", Danijel Kvan i Danijel Šajnert za "Sve u isto vreme", Baz Lurman za "Elvisa", Martin Mekdona za "Duhove ostrva" i Stiven Spilberg za "Fabelmanove".

"Zlatni globus" za najbolji scenario može pripasti Todu Fildu za "Tar", Kvanu i Šajnertu za "Sve u isto vreme", Mekdonau za "Duhove ostrva", Sari Poli za "Žene govore" i Spilbergu i Toniju Kušneru za "Fabelmanove".

U konkurenciji za najbolju dramu su "Avatar: Put vode", "Elvis", "Fabelmanovi", "Tar" i "Top gan: Maverik", dok su za najbolju komediju ili mjuzikl nominovani "Babilon", "Duhovi ostrva", "Sve u isto vreme", "Nož u leđa: Stakleni luk" i "Trougao tuge".Za najbolju glumicu u drami takmiče se Kejt Blančet za ulogu u filmu "Tar", Olivija Kolman u "Carstvu svetlosti", Vajola Dejvis za "Kraljicu", Ana de Armas "Plavušu" i Mišel Vilijams u "Fabelmanovima". U konkurenciji za najboljeg dramskog glumca su Ostin Batler za "Elvisa", Brendan Frejzer u "Kitu", Hju Džekmen za "Sina", Bili Naji za "Živeti" i Džeremi Poup u "Inspekciji".

Nominovane za "Zlatni globus" u komediji ili mjuziklu su Lesli Menvil u "Gospođa Haris ide u Pariz", Margot Robi za "Babilon", Anja Tejlor Džoj u "Meniju", Ema Tompson u "Srećno ti, Leo Grande" i Mišel Jeo u "Sve u isto vreme".

Za najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu konkurišu Dijego Kalva iz "Babilona", Danijel Krejg za "Nož u leđa: Stakleni luk", Adam Drajver u "Beloj buci", Kolin Farel u "Duhovima ostrva" i Rejf Fajns u "Meniju"."Zlatni globus" za najbolji animirani film mogu biti "Pinokio", "Inu-oh", "Marsel školjka sa cipelama", "Mačak u čizmama: Poslednja želja" i "Pocrvenela panda".

Za najbolji strani film konkurišu nemački "Na zapadu ništa novo", argentinski "Argentina, 1985", belgijsko-francusko-holandski "Blizu", južnokorejska "Odluka o napuštanju" i "RRR" iz Indije.

Glumice nominovane za "Zlatnog globusa" za sporednu ulogu su Anđela Baset za "Crni panter: Vakanda zauvek", Keri Kondon u "Duhovima ostrva", Džejmi Li Kertis "Sve u isto vreme", Doli De Leon u "Trogulu tuge" i Keri Maligan u "Ona kaže".

Nominovani glumci za sporedne uloge su Brendan Glison i Bari Kioan u "Duhovima ostrva", Bred Pit u "Babilonu", Ki Hui Kvan za "Sve u isto vreme" i Edi Redmejn u "Dobroj sestri".

Za najbolju dramsku seriju nominovani su "Bolje pozovi Saula", "Kruna", "Kuća zmaja", "Ozark" i "Severance", a komediju ili mjuzikl "Abbott Elementary", "The Bear", "Hacks", "Samo ubistva u zgradi" i "Sreda".

Kako je najavljeno, "Zlatni globusi" u pomenutim i drugim kategorijama biće dodeljeni na svečanosti 10. januara 2023. godine u hotelu Beverli Hilton na Beverli Hilsu.

izvor: Tanjug

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za festival DIY filma Naiva

Dom b612 ove godine organizuje četvrti po redu Festival amaterskog filma, koji će biti održan od 20. do 21. septembra…

.

Letnji bioskop u Novom Sadu: Francuski filmovi i olimpijska euforija

Francuski institut u Srbiji, Mreža kulturnih stanica i i EU info point Novi Sad pozivaju vas u "Francuski bioskop na…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Prva nedelja jula donosi nekoliko zanimljivih događaja i mali predah pred narednu sedmicu, kada nas očekuje Exit festival.

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

  • 17:40 Prava stvar
  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Superoperater
  • 19:00 Škripa
  • 20:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo