...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

"Gospodar prstenova" ili "Kuća zmaja"?

06.09.2022.

Dve najočekivanije serije ove sezone, "Gospodar prstenova - Prstenovi moći" i "Kuća zmaja" su konačno imale svoje premijere i sada je vreme da vidimo ko je privukao više gledalaca.

.

Foto: Amazon Prime

Premijera prve dve epizode serije "Gospodar prstenova - Prstenovi moći" najgledanija je u petnaestogodišnjoj istoriji servisa Amazon Prime. Više od 25 miliona gledalaca je bilo uz najskuplju seriju svih vremena, saopšteno je iz ovog striming servisa. Prvu epizodu serije "Kuće zmaja" gledalo je oko 20 miliona gledalaca, saopštio je HBO, tako da su "Gospodari prstenova" zvanično pretekli "Kuću zmaja" po gledanosti.

"Nekako je prirodno da su nas Tolkinove priče, koje su među najpopularnjima u svetu i ono što mnogi smatraju pravim poreklom žanra naučne fantastike, dovele do ovog trenutka", izjavila je Dženifer Salke iz Amazona.

"Kuća zmaja" je ipak na "drugom" mestu

"Gospodar prstenova" je najskuplja serija u istoriji Amazona, a kako prenosi RTS, kompanija je na svom servisu "Prajm video" na 72 sata zaustavila mogućnost korisnicima da ocene seriju. Smatrajući da ima posla sa "oragnizovanim ostavljanjem negativnih komentara" kompanija je saopštila da će, kada vrati tu mogućnost, ocenu moći da daju samo oni koji su odgledali "Prstenove moći".

Seriju prate brojni negativni komentari

"Amazon" svoj potez pravda velikim brojem, kako kažu, lažnih ocena i kritika od strane takozvanog "anti woke" pokreta ljudi koji kao najveći problem serije vide rasnu diverzifikaciju likova, odnosno da vilenjake i patuljke igraju glumci koji nisu bele puti.

(24sedam)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Koje filmove i serije je zaustavio štrajk glumaca i pisaca?

Brojne filmske i televizijske produkcije, poput Marvelovog rimejka "Blade" i Netfliksove serije "Stranger Things", već su obustavljene zbog štrajka scenarista,…

.

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game"?

"Squid Game", najpopularnija serija u istoriji Netfliksa, uskoro će dobiti svoj nastavak, a njeni tvorci konačno su objavili imena svih…

.

"Stranger Things" više nije na tronu, "Sreda" najgledanija

"Sreda" je pretekla četvrtu sezonu serije "Stranger Things" koja je bila najgledanija Netfliksova serija na engleskom jeziku.

.

Nova serija "Idol" razočarala publiku

Nedavno su se pojavile informacije da se raspravlja da li će kontroverzna HBO-ova serija "Idol" doživeti drugu sezonu.

.

Zvezda "Terminatora" će biti deo "Stranger Things" univerzuma

Linda Hamilton, najpoznatija po ulozi Sare Konor u filmovima o "Terminatoru", glumiće, kako je najavljeno, u petoj i poslednjoj sezoni…

.

Nova sezona serije Veštac: Henri Kavil poslednji put u ulozi Geralta

Treća sezona popularne Netfliksove serije "Veštac" ("The Witcher") biće podeljena na dva dela, prvi će biti prikazan 29. juna, a…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo