...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

"Gospodar prstenova" ili "Kuća zmaja"?

06.09.2022.

Dve najočekivanije serije ove sezone, "Gospodar prstenova - Prstenovi moći" i "Kuća zmaja" su konačno imale svoje premijere i sada je vreme da vidimo ko je privukao više gledalaca.

.

Foto: Amazon Prime

Premijera prve dve epizode serije "Gospodar prstenova - Prstenovi moći" najgledanija je u petnaestogodišnjoj istoriji servisa Amazon Prime. Više od 25 miliona gledalaca je bilo uz najskuplju seriju svih vremena, saopšteno je iz ovog striming servisa. Prvu epizodu serije "Kuće zmaja" gledalo je oko 20 miliona gledalaca, saopštio je HBO, tako da su "Gospodari prstenova" zvanično pretekli "Kuću zmaja" po gledanosti.

"Nekako je prirodno da su nas Tolkinove priče, koje su među najpopularnjima u svetu i ono što mnogi smatraju pravim poreklom žanra naučne fantastike, dovele do ovog trenutka", izjavila je Dženifer Salke iz Amazona.

"Kuća zmaja" je ipak na "drugom" mestu

"Gospodar prstenova" je najskuplja serija u istoriji Amazona, a kako prenosi RTS, kompanija je na svom servisu "Prajm video" na 72 sata zaustavila mogućnost korisnicima da ocene seriju. Smatrajući da ima posla sa "oragnizovanim ostavljanjem negativnih komentara" kompanija je saopštila da će, kada vrati tu mogućnost, ocenu moći da daju samo oni koji su odgledali "Prstenove moći".

Seriju prate brojni negativni komentari

"Amazon" svoj potez pravda velikim brojem, kako kažu, lažnih ocena i kritika od strane takozvanog "anti woke" pokreta ljudi koji kao najveći problem serije vide rasnu diverzifikaciju likova, odnosno da vilenjake i patuljke igraju glumci koji nisu bele puti.

(24sedam)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"BoJack Horseman" najbolja animirana serija

Sajt Indiewire odabrao je 70 najboljih animiranih serija svih vremena. Na listi su se našli žanrovski raznovrsni naslovi, a na…

.

Deo epizode "Saut Parka" napisala veštačka inteligencija

Kreatori animirane serije "South Park" poverili su pisanje jednog dela scenarija veštačkoj inteligenciji.

.

Vudi Harelson i Metju Mekonahi ponovo na malim ekranima

Skoro deset godina nakon prve sezone serije "True Detective" Vudi Harelson i Metju Mekonahi opet stižu na male ekrane, ali…

.

The Mandalorian: Četvrta sezona se već sprema...

Treća sezona jedne od najuspešnijih serija iz franšize "Ratovi zvezda" - "The Mandalorian" počela je sa prikazivanjem 1. marta na…

.

Najavljen spektakularni kraj prve sezone serije "The Last of Us"

Nakon više od dva meseca Elinog i Džoelovog putovanja u apokaliptičnoj seriji "The Last of Us", putovanje se bliži kraju.

.

Fubar: Prva televizijska serija Arnolda Švarcenegera

Arnold Švarceneger dobio je prvu televizijsku ulogu karijeri i to u novoj Netfliksovoj seriji "Fubar" čija je  premijera 25. maja.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo