...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Da li je Skart iz "Ledeneg doba" konačno stigao do žira?

18.04.2022.

Svim ljubiteljima filmova "Ledeno doba" dobro je poznato da se mužjak veverice Skrat svim silama trudio da dođe do žira. On je napokon uspeo u svom naumu i to u videu koji je objavila, sada već ugašena, kompanija Blu skaj studios.

.

Foto: YouTube / Finale

Kompanija je pre nekoliko dana zvanično prestala s radom, te je u tu čast objavila srećan završetak animiranog filma koji su rado gledala deca, ali i odrasli i simbolično ga nazvali "Kraj". Kako su nanaveli, mala ekipa umetnika se okupila kako bi napravila ovaj video i oprostila se od gledalaca.

"U protekle 34 godine mi smo, kao i naš prostodušni lik Skrat, posegnuli za nečim što se ponekad čini nedostižnim. Ipak, s vremena na vreme uspevali smo da se zabavimo oko sopstvenih verzija tog neuhvatljivog žira. Nažalost, nije moguće zadržati bilo šta zauvek", rekao je Kris Vedž, reditelj koji je Skratu dao glas.

Naime, Dizni je odlučio da ugasi Blu Skaj studio, koji je zaslužan za 13 animiranih filmova, među kojima su "Ledeno doba" i "Ferdinand" zbog velikog pada prihoda koji je kompanija zabeležila u poslednje vreme.

Prvi deo franšize "Ledeno doba" objavljen je 2002. godine. Opisuje pustolovine sisara koji su pokušavali da prežive početak ledenog doba. Serijal ima pet nastavaka: "Otapanje" (2006), "Dinosaurusi dolaze" (2009), "Pomeranje kontinenata" (2012), "Veliki udar" (2016) i "The Ice Age Adventures of Buck Wild" (2022).

(Telegraf, Nezavisne)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

Vraća se Futurama!

Nakon gotovo deset godina obožavaoci Futurame će imati priliku da gledaju nove avanture posade Planet Expressa.

.

Avanture Nindža kornjača na mobilnom telefonu

Možda niste znali, ali uz pretplatu na Netfliks dobijate i gomilu igara koje vam mogu pomoći da na prekratite vreme…

.

Rik i Morti našli put do Srbije

Rik i Morti, likovi iz crtanog filma koji kroz šalu i naučno fantastične motive kritikuje različite ustaljene društvene prakse, edukuje…

.

Zašto "Malce" u bioskopima ne možete gledati u odelu?

Bioskopi zabranjuju tinejdžerima da nose odela na projekcijama filma "Malci 2: Gruov početak", nakon što je trend #gentleminions, prema tvrdnjama…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo