...
TRENUTNO15:00 - 15:10Leto na O radiju

Kultura / Film

Bitlđus dobija nastavak!

11.05.2023.

Studio Warner Bros je konačno odredio datum za povratak u svet filma "Bitlđus". Premijera dugo očekivanog nastavka filma iz 1988. godine je zakazana za 6. septembar 2024. godine a iza svega će ponovo stajati legendarni Tim Barton.

.

Foto: Warner Bros. / Promo

Film će Burtona ponovo okupiti sa zvezdom serije "Sreda", Dženom Ortega, koja će, prema izvorima, igrati ćerku Lidi, lika kog je u prvom delu igrala Vinona Rajder, a očekuje se da će svoju ulogu ponoviti i Majkl Kiton. Scenario za film su zajedno napisali Alfred Gof i Miles Milar, publici poznati kao autori serije "Sreda".

O nastavku filma se pričalo godinama. Mnogi pisci su nudili svoje verzije priče, a Barton se javno kolebao da li će biti uključen u projekat. Stvari su se pokrenule u proleće, kada je Ortega stupila u pregovore o glavnoj ulozi.

"Bilo je to prilično ludo iskustvo. Imala sam sreće da dobijem priliku da radim sa legendarnim rediteljem koji se slučajno pokazao kao jedan od najslađih reditelja s kojima sam radila", rekla je nedavno za The Hollywood Reporter Džena Ortega.

U originalnom filmu "Bitlđus" igrali su i Alek Boldvin, Đina Dejvis, Džefri Džouns i Ketrin O'Hara. Film je sa budžetom od oko 15 miliona dolara zaradio čak 80 miliona i postao deo popularne kulture. Nakon uspeha filma, usledili su i mjuzikl i animirana serija.

(The Hollywood Reporter)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za festival DIY filma Naiva

Dom b612 ove godine organizuje četvrti po redu Festival amaterskog filma, koji će biti održan od 20. do 21. septembra…

.

Letnji bioskop u Novom Sadu: Francuski filmovi i olimpijska euforija

Francuski institut u Srbiji, Mreža kulturnih stanica i i EU info point Novi Sad pozivaju vas u "Francuski bioskop na…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Prva nedelja jula donosi nekoliko zanimljivih događaja i mali predah pred narednu sedmicu, kada nas očekuje Exit festival.

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

  • 13:50 Leto na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:10 Pesma dana
  • 15:20 Tehnologija

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo