...
TRENUTNO22:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Autorski izraz do 20 minuta

17.06.2015.

"Konkurs za četvorodnevni, 13. Filmski front otvoren je od 13. juna do 13. avgusta", rekla je PR Festovala Mina Stanikić. Radove koji traju do 20 minuta možete slati na filmfront@gmail.com, a prijavni formular se nalazi na sajtu Festivala.

.

Do sad je pristiglo preko 200 radova, a Mina procenjuje da će ih na kraju biti više od 2.000.

Tokom četiri festivalska dana novosadska publika imaće priliku da vidi značajna ostvarenja kratkog filma u dve selekcije - Međunarodna i Srbija/region.

mina jpg

"Ove godine smo u znaku broja 13. i pokušavamo da na sve načine oteramo maler koji nosi taj broj", kaže Mina, dodajući da se od zainteresovanih najviše traži isticanje autorskog izraza. Festival neguje profesionalizam i entuzijazam mladih autora, kojima će možda baš 13. Filmski front biti korak na putu ka osvajanju vrha svetske kinematografije.

Na konkurs se mogu poslati dokumentarni, kratki igrani, eksperimentalni i animirani filmovi, do 20 minuta trajanja. Filmovi treba da su urađeni u toku 2014. ili 2015. godine.

L.R.

Možda te još zanima:

.

Marvelov Moon Knight stiže na Disney+

Glumac Oskar Ajsak je Marvelov superjunak Moon Knight u nadolazećoj istoimenoj seriji. Mnogi fanovi Marvelovih junaka s nestrpljenjem iščekuju seriju,…

.

Novo rađanje monstruma kojeg smo naučili da volimo

Meri Šeli je Frankenštajna napisala na podsticaj Lorda Bajrona koji je, navodno, jednom prilikom na izvesnom škotskom imanju zadao zadatak…

.

The Offer: Serija o snimanju kultnog Kuma

Premijera serije "The Offer" o snimanju kultnog filma "Kum", planirana je za 28. april, najavila je striming platforma Paramaunt.

.

Simbol epske fantastike i posle dve decenije

Filmska trilogija "Gospodar prstenova" u decembru je obeležila 20 godina od izlaska prvog dela "Družina prstena". Serijal je rađen po uspešnim…

.

Vredi pročitati: Moj pas Glupi

Maldi reditelj i montažer Marko Marjanović Marinčić nam je za ovu nedelju preporučio knjigu "Moj pas glupi" Džona Fantea.

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. januara

Možda su praznici prošli, ali događaji u Novom Sadu ne jenjavaju. Za vas smo izdvojili najzanimljivije za ovu nedelju.

  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 IN teen
  • 22:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo