...
TRENUTNO14:00 - 15:00Eko linija

Kultura

EPK u naredna dva meseca organizuje programe za decu i mlade

07.04.2022.

Tokom aprila i maja programi "Škole budućnosti", "Zastave budućnosti" i "Bajke budućnosti", sa 460 umetnika iz 30 zemalja, predstaviće se kroz 270 različitih događaja u okviru "Budućnosti Evrope", novog programskog luka Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022.

.

Kako se navodi u saopštenju EPK-a, novosadske "škole budućnosti" postaće scene za predstave, izložbe, mjuzikle i eksperimentаlne programe. Vrhunski inostrani umetnici, ali i domaći stvaraoci, postaće predavači u 18 novosadskih škola. Izdvajaju se svetski priznata dirigentkinja Karmina Šilec, ali i čuveni evropski koreografi poput Pande van Prozdej i Stefana Lutermana, navodi EPK u saopštenju.

Mladi umetnici će u "Zastavama budućnosti", koje će biti održane od 28. do 30. aprila, svojim stvaralaštvom preoblikovati obnovljeni Kreativni distrikt. Tri dana će, sa više od 70 događaja, plesom, performansima, predstavama, aktivacijama, izložbama, koncertima i radionicama oživeti prostor autentičnog industrijskog nasleđa Novog Sada, poručuju organizatori.

U programu "Bajke budućnosti" Novi Sad i okolina će, kroz opere za decu, lutkarske predstave i interaktivne pozorišne trupe, ispričati 200 novih i jedinstvenih priča koje će spojiti umenike iz 13 zemalja.

Detaljan program, programska knjiga i sve informacije u vezi sa događajima u godini titule Evropske prestonice kulture nalaze se na sajtu projekta novisad2022.rs.

 

 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo