...
TRENUTNO14:00 - 15:00Y2K

Društvo

Zoom kafica - 45 minuta o inkluzivnosti i univerzalnom dizajnu okruženja

20.12.2021.

Nova Zoom kafica zakazana je za utorak, 21. decembar, a na njoj će biti reči o inkluzivnosti i univerzalnom dizajnu okruženja. Univerzalni dizajn je dizajn okruženja koje u najvećoj mogućoj meri mogu da koriste svi ljudi, bez obzira na njihove karakteristike kao što su starost, veličina, sposobnosti ili invaliditet.

.

Kako postići dizajnirano i inkluzivno okruženje za sve, da li je koncept dizajna za sve trošak ili investicija za budućnost, i da li obrazovni sistem podstiče različitost ili je sputava samo su neka od pitanja na koje će odgovarati Ljupka Mihajlovska, direktorka Centra za studente sa hendikepom Univerziteta u Beogradu. 

Ljupka je diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ima više od petnaest godina iskustva u radu na polju ljudskih prava i društvene inkluzije. Bavi se procenom potreba za dodatnom podrškom osobama iz osetljivih društvenih grupa, kreiranju i pružanju usluga podrške. Održala je brojne obuke za mlade u oblasti ljudskih prava, pristupačnosti, aktivizma i antidiskriminacije. 

Ukoliko želite da učestvujete, ali i postavite pitanje, možete se prijaviti ovde. Druženje je namenjeno studentima svih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu na svim nivoima studija i onima koji su završili studije u poslednjih godinu dana.


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fotografski projekat za mlade

Poziv za učešće u projektu "Slika jača od hiljadu reči – Izložba fotografija za inkluzivnu i tolerantnu zajednicu" zatvoren je.

.

Prijavite se za radnu akciju pošumljavanja Pešterske visoravni

Međunarodna radna akcija pošumljavanja Pešterske visoravni biće održana od 18. do 25. avgusta 2024. godine na Pešterskoj visoravni, nadomak Sjenice.

.

Unapredi svoje veštine u omladinskom klubu Američkog kutka

Omladinski klub Američkog kutka poziva mlade između 16 i 21 godinu da postanu njegovi članovi i da unaprede engleski jezik…

.

Supovanje je super!

Leto je vreme kada verovatno imamo najviše slobodnog vremena, ali i volje da se oprobamo u nekim sportovima, rekreaciji za…

.

Otvorene prijave za ParkUP! 2024

Naučno-tehnološki park Beograd otvorio je prijave za studentski startap kamp – ParkUP! 2024, na koji po prvi put mogu da…

.

Obrazovanje u problemu: niko neće u nastavnike

Školama u Srbiji nedostaje značajan broj nastavnika iz ključnih predmeta, poput fizike, matematike i informatike. Postoji zabrinutost zbog smanjenog interesovanja…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo