...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo / Zdravlje

Jednostavni bjuti saveti koje možete isprobati u karantinu

31.03.2020.

Činjenicu da smo po ceo dan kod kuće možemo iskoristiti da se posvetimo sebi. Ne, nemojte misliti da je ovo još jedna od fraza koju koriste marketinške kompanije u svojim reklamama. Shvatite to ovako – ceo dan ste u svojim domovima i imate dostupna 24 sata da uradite sve ono što niste stizali. Da li ćete to propustiti?

.

Imate vremena da pročitate sve one knjige koje niste stizali, da počnete da se hranite zdravo, ali i da napravite sami kod kuće bjuti tretmane koji će vam pomoći da iz karantina izađete zdravi i lepi.

Pošto saloni lepote ne rade, prinuđeni smo da ih napravimo u svojim domovima. Ako mene pitate, to i nije tako loše. Svaki tretman koji napravite biće prirodan, ali uz to neće vas ni koštati puno.

Međutim, većina ljudi odustane od toga već na prvu pomisao da je pravljenje tih proizvoda veoma komplikovano i da zahteva puno materijala. Kada bih vam rekla da u frižideru sigurno imate većinu sastojaka koji su vam neophodni za bjuti tretman, da li biste mi verovali?

Piling lica

Za početak, potrebno je da uradite piling lica. On uklanja mrtve ćelije kože, podstiče površinsku cirkulaciju i čini kožu glatkom. Uz to, važno je reći da redovnim pilingom možete ukloniti bubuljice i suziti pore.

Izaberite jedan od prirodnih sastojaka koji ćete koristiti kao abrazivno sredstvo za uklanjanje mrtvih ćelija. To mogu biti – šećer, kafa, soda bikarbona, so, ali i kukuruzno brašno. Isprobajte svaki od tih sastojaka i zadržite se kod onog koji vama najviše odgovara. Zatim, treba izabrati bazu. Najčešće se koriste prirodna ulja koja neguju lice, kao što su kokosovo, maslinovo, ili bademovo ulje. Piling nanosite na celo lice izbegavajući predeo oko očiju, zatim, posle 15 do 20 minuta isperete hladnom vodom i namažete hidrantnu kremu.

Bitno je navesti da se ovaj tretman koristi dva do tri puta nedeljno, jer svakodnevnim korišćenjem može dovesti do isušenja kože.

bjuti3 jpg

Mešavina za beljenje zuba

Ukoliko vam ostane višak sode bikarbone, iskoristite je tako što ćete je pomešati sa pastom za zube. Posle nekoliko pranja zuba ovom mešavinom primetićete da vam je osmeh belji. Naravno i u ovome treba biti umeren.

Maska za nokte

Još jedan od trikova koji možete primeniti dok ste u izolaciji jeste – limunov sok protiv mrlja na noktima. Veoma čestim lakiranjem dolazi do ove pojave koja nimalo ne izgleda lepo. Međutim, sada kada ste kod kuće možete napraviti pauzu od lakiranja i iskoristiti to da se rešite ovih mrlja. Istrljajte limunom nokte i pustite da to odstoji nekoliko minuta i zatim isperite vodom. Posle nekoliko ponavljanja ovoga videćete promene na svojim rukama.

Naravno, bitno je i da nokti budu čvrsti, ne samo lepi. To ćete postići tako što ćete napraviti želatin masku za jačanje noktiju.

Skuvajte želatin u vodi, sačekajte da se ohladi i zatim stavite prste u tu smesu. Držite dva minuta i nakon toga isperite ruke. Vremenom će vam nokti ojačati i neće se više listati. Dobro je i naglasiti da ova smesa može da stoji u frižideru i do dva meseca, tako da nećete se zamarati svakodnevni spremanjem.

bjuti4 jpg

Maska za kosu

Još jedan problem sa kojim se susrećemo u karantinu je činjenica da ni frizerski saloni ne rade. Stoga, potrebno je da u ovim danima što više negujemo kosu, kako bi se što manje sušila i pucala.

Jedna od maski koju možete napraviti sami je maska od jajeta i vode. Viljuškom umutite dva žumanca i tri kašike vode. Sve to držite na kosi pola sata i zatim isperete hladnom vodom. Bitno je naglasiti da ne bude topla voda, kako se ne bi jaje skuvalo u kosi. Tada ćete ga teško isprati.

Ukoliko želite, u smesu možete dodati i jednu kašiku meda i dve kašike jogurta, kako bi pakovanje bilo još hranljivije.

Ovo su samo neki od predloga kojima možete negovati sebe. Imate dovoljno vremena da isprobate sve sastojke, proverite koji vama najviše odgovaraju i kasnije možda osmislite neku bjuti rutinu koja će vama najviše odgovarati u ovim danima izolacije. Šaljite nam na oradio.rs kako se vi negujete u karantinu.

M. Mićunović

Možda te još zanima:

.

Sveprisutna digitalna kozmetika

Dok regularne kamere na fotoaparatima i telefonima pokazuju manje-više realnu sliku o tome kako stvarno izgledamo, Snepčet i Instagram kamere,…

.

Kookosinela vam donosi bjuti savete

Bjuti blogovi postaju sve popularniji u Srbiji, a mlade autorke trude se da vam putem svojih objava pomognu pri odabiru…

.

Dobar plan i ispravan bicikl važniji od fizičke spreme

Čovek je odavno prokrstario svet, a u poslednjoj deceniji to najradije čini biciklom. Ovaj vid transporta postao je veoma popularan,…

.

Sport kome korona ništa ne može

Do momenta kada će nas koronavirus pustiti iz svojih kandži, moraćemo da se ponašamo u skladu sa situacijom. Događaje poput…

.

Kako pomoći ljudima i životinjama u gradskoj vrelini

Trenutno uživamo u prijatnom zahlađenju i malo ko misli na vrućine koje nas čekaju već od sredine nedelje. Čim se…

.

Polen - prva muka proleća

Proleće za neke predstavlja jedan od najlepših perioda tokom godine, više nije hladno, sve počinje da cveta i možemo da…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo