...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Društvo

Šta se za doček sprema u glavnim gradovima regiona?

31.12.2021.

Sve je spremno za najluđu noć u godini. Opraštamo se od stare 2021. i dočekujemo novu 2022. godinu. Ako planirate da za doček odete u neki od glavnih gradova u regionu, mi smo za vas odvojili nekoliko događaja koje možete da ispratite – one zvanične u organizaciji grada, kao i one nešto alternativnije.

.

Beograd

Kao i Novi sad, i glavni grad Srbije je izmenio lokaciju dočeka. Umesto Trga republike proslava će po prvi put biti organizovana u Beogradu na vodi. Koncertni program počinje od 20 časova kada će na binu izaći pop pevačica Angellina, a nakon nje, u 21 sat, nastupiće producent i (t)reper Coby. U 22 časa će pevati Saša Kovačević, a posle njega će nastupiti Goran Bregović, čiji koncert će trajati od 23 do jedan sat. Njemu će se posle ponoći pridružiti Mladen Vojičić Tifa.

Beograd, kao glavni i najveći grad u Srbiji ima bezbroj alternativa, a za vas smo izdvojili nekoliko najzaminljivijih.

U Rezidenciji Kneza Pavla očekuje vas žurka sa dva nivoa, tri stejdža i sedam DJ-eva. Prvi stejdž je rezervisan za pop, hip hop, RnB, disko, rok i synth, drugi za najveće jugoslovenske hitove od 80ih do danas, dok vas na trećem očekuje muzika 80-ih i 90-ih. U Dorćol platzu vas od 21 čas očekuju Sharks, Snakes & Planes, dok od 23 novu godinu možete dočekati uz bend Ničim izazvan. Ukoliko ste za rok doček, onda možete otići do kluba URMUS. Tu vas očekuje cover bend exULIČNI PSY koji će svirati nezaboravne hitove domaće i strane rok, disko i fank muzike. 

Zagreb 

Kao i prethodne godine, glavni grad Hrvatske ni ove neće praviti tradicionalni doček na Trgu Bana Jelačića zbog pandemije. Predlažemo odlazak u Tvornicu kulture gde vas očekuje zanimljiv program na dva podijuma. U Velikom pogonu očekuje vas mash up hitova 80-ih, pa sve do danas, a u Malom pogonu sviraće nekomercijalna alternativna muzika. Nastupaće DJ-evi, a muziku će birati i novoosnovani radio Tvornice.

novagodinatvornica png

U Hard place-u očekuje vas rok žurka, a za muziku će biti zadužen bend Rockheads. Oni će svirati veliki broj rok hitova, a ono što ne odsviraju pustiće DJ Dabi. U dvorištu tvornice Kartan Novu godinu možete dočekati uz najveće hitove 90-ih (Haddaway, ET, Britney Spears, Nirvana, Usher, Daft Punk, Bloodhound Gang, 2Pac, Snoop Dogg i mnogi drugi).

Sarajevo 

Kao i u Zagrebu, ni u Sarajevu neće biti organizovan javni doček. Ako vas, međutim, interesuje alternativna i elektronska muzika, glavni grad Bosne i Hercegovine je pravo mesto za doček. U Domu mladih vas očekuje žurka pod nazivom "Masquerade", a organizatori kažu da je ovo najveća novogodišnja žurka u Sarajevu. Za nezaboravan događaj pobrinuće se After Affair, Goran Emkić, G.Edd, Megahertz, Antares i  FTLA. U underground klubu Silver & Smoke nastupaće Azoriane, Coem B2B 2odd, Ena Smajić i Forniva.

U Crnoj Gori su zabranjeni novogodišnji koncerti i proslave na trgovima. Nismo uspeli da nađemo zanimljiv događaj koji bismo vam predložili za doček u Podgorici, ali sigurni smo da ni tamo neće biti ništa manje interesantno nego u ostalim gradovima.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ako dobro zapričaš gledaoca možeš da izvučeš slona, a da ne primeti

Novosađanin Luka Papić punih 15 godina izvodi mađioničarske trikove nastupajući pred različitom publikom širom regiona, a njegova magija ga je odvela…

.

Oradio vam želi srećnu Novu godinu!

Laknulo nam je kada se 2021. konačno završila. Verujemo da će ova 2022. biti puno bolja i pozitivnija, a to…

.

Gde u Novom Sadu dočekati Novu godinu?

Za razliku od prethodnih godina kada su Novosađani i Novosađanke Novu godinu dočekivali na Trgu slobode, ovog puta će biti…

.

Nedeljni vodič od 27. decembra do 2. januara

U novogodišnju nedelju ulazimo sa dosta zanimljivih događaja, pa se spremite da u 2022. godinu uđete u vrhunskom raspoloženju. Detaljniju…

.

Nedeljni vodič od 7. do 13. januara

Praznici, hrana, piće, detoks i zanimljivi događaji...

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. januara

Nadamo se da ste uspeli malo da se odmorite tokom praznika, jer vas ove nedelje očekuje gomila događaja u okviru…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo