...
TRENUTNO16:00 - 16:10Popodne na O radiju

Društvo

Šta se za doček sprema u glavnim gradovima regiona?

31.12.2021.

Sve je spremno za najluđu noć u godini. Opraštamo se od stare 2021. i dočekujemo novu 2022. godinu. Ako planirate da za doček odete u neki od glavnih gradova u regionu, mi smo za vas odvojili nekoliko događaja koje možete da ispratite – one zvanične u organizaciji grada, kao i one nešto alternativnije.

.

Beograd

Kao i Novi sad, i glavni grad Srbije je izmenio lokaciju dočeka. Umesto Trga republike proslava će po prvi put biti organizovana u Beogradu na vodi. Koncertni program počinje od 20 časova kada će na binu izaći pop pevačica Angellina, a nakon nje, u 21 sat, nastupiće producent i (t)reper Coby. U 22 časa će pevati Saša Kovačević, a posle njega će nastupiti Goran Bregović, čiji koncert će trajati od 23 do jedan sat. Njemu će se posle ponoći pridružiti Mladen Vojičić Tifa.

Beograd, kao glavni i najveći grad u Srbiji ima bezbroj alternativa, a za vas smo izdvojili nekoliko najzaminljivijih.

U Rezidenciji Kneza Pavla očekuje vas žurka sa dva nivoa, tri stejdža i sedam DJ-eva. Prvi stejdž je rezervisan za pop, hip hop, RnB, disko, rok i synth, drugi za najveće jugoslovenske hitove od 80ih do danas, dok vas na trećem očekuje muzika 80-ih i 90-ih. U Dorćol platzu vas od 21 čas očekuju Sharks, Snakes & Planes, dok od 23 novu godinu možete dočekati uz bend Ničim izazvan. Ukoliko ste za rok doček, onda možete otići do kluba URMUS. Tu vas očekuje cover bend exULIČNI PSY koji će svirati nezaboravne hitove domaće i strane rok, disko i fank muzike. 

Zagreb 

Kao i prethodne godine, glavni grad Hrvatske ni ove neće praviti tradicionalni doček na Trgu Bana Jelačića zbog pandemije. Predlažemo odlazak u Tvornicu kulture gde vas očekuje zanimljiv program na dva podijuma. U Velikom pogonu očekuje vas mash up hitova 80-ih, pa sve do danas, a u Malom pogonu sviraće nekomercijalna alternativna muzika. Nastupaće DJ-evi, a muziku će birati i novoosnovani radio Tvornice.

novagodinatvornica png

U Hard place-u očekuje vas rok žurka, a za muziku će biti zadužen bend Rockheads. Oni će svirati veliki broj rok hitova, a ono što ne odsviraju pustiće DJ Dabi. U dvorištu tvornice Kartan Novu godinu možete dočekati uz najveće hitove 90-ih (Haddaway, ET, Britney Spears, Nirvana, Usher, Daft Punk, Bloodhound Gang, 2Pac, Snoop Dogg i mnogi drugi).

Sarajevo 

Kao i u Zagrebu, ni u Sarajevu neće biti organizovan javni doček. Ako vas, međutim, interesuje alternativna i elektronska muzika, glavni grad Bosne i Hercegovine je pravo mesto za doček. U Domu mladih vas očekuje žurka pod nazivom "Masquerade", a organizatori kažu da je ovo najveća novogodišnja žurka u Sarajevu. Za nezaboravan događaj pobrinuće se After Affair, Goran Emkić, G.Edd, Megahertz, Antares i  FTLA. U underground klubu Silver & Smoke nastupaće Azoriane, Coem B2B 2odd, Ena Smajić i Forniva.

U Crnoj Gori su zabranjeni novogodišnji koncerti i proslave na trgovima. Nismo uspeli da nađemo zanimljiv događaj koji bismo vam predložili za doček u Podgorici, ali sigurni smo da ni tamo neće biti ništa manje interesantno nego u ostalim gradovima.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Top 10 Gruvanje singlova u 2023. godini

Sretana Nova godina. Pred vama je 10 singlova koji su po mišljenju Oradija i ekipe emisije Radio Gruvanje obeležili 2023.…

.

Novogodišnji vodič

Zvanični doček u Novom Sadu organizuje se u Pograđu Petrovaradinske tvrđave gde vas očekuju tri bine i čak osam koncerata.…

.

Male odluke menjaju svet

Praznici i Nova godina pravo su vreme da se osvrnemo oko sebe i sagledamo šta smo uradili dobro, a šta…

.

Ne morate u Beč ili Krakov, sjajan doček je i u regionu

Poslednjih godina postalo je popularno da se za Novu godinu ode u neki evropski grad za doček. Uglavnom su to…

.

Filmski završetak 2022. godine

Šlagvort - bend sastavljen od glumaca Pozorišta mladih, povešće sve zainteresovane 30. decembra u Pozorišnom klubu "Trema" u noć punu…

.

Nedeljni vodič od 26. decembra do 1. januara

U Novom Sadu vas za doček Nove godine očekuje bogat program, a tu su i brojni drugi događaji koji će…

  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo