...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Društvo

Postani i ti mladi heroj

07.06.2019.

Exit fondacija i NIS otvorili su četvrti konkurs "Youth heroes" za mlade uzrasta od 15 do 30 godina koji su se istakli posebnim dostignućima, nagradama, rezultatima i priznanjima u četiri oblasti: obrazovanje i nauka, preduzetništvo i kreativne industrije, društveni aktivizam, kultura i umetnost.

.

"Mladi heroji mogu sami da se prijave, nije neophodno da vas za to kandiduje sredina, institucija ili organizacija, iako je važno da oni prepoznaju vaš trud. Mogu da vas preporuče predavači, nastavnici, prijatelji, rodbina, roditelji, partneri, svi oni koji znaju vaše kvalitete", rekla je portparolka Exit fondacije Milica Đilas, gostujući u programu O radija.

Za prijavu treba posetiti sajt www.youth-heroes.org, gde možete pronaći prijavni obrazac koji treba poslati mejlom do 20. avgusta.

"U formularu se traže različite informacije, od onih osnovnih do onih da li je kandidat primao neke nagrade ili stipendije. Obrazac je za sve četiri kategorije isti, ali ga je nemoguće popuniti na isti način, jer, na primer, međunarodna priznanja nisu neophodna u društvenom aktivizmu, koliko su poželjna u oblasti nauke i obrazovanja", objašnjava Milica.

Za sve četiri oblasti biće dodeljeno prvo, drugo i treće mesto, s tim što oblast nauke i obrazovanja ima potkategoriju za srednjoškolce, pa će biti nagrađeno petnaestoro mladih heroja.

"Za tu oblast napravili smo podkategoriju, jer ne možemo jednako da merimo srednjoškolce i one koji su završili fakultet, mislimo da je tako fer. Prvoplasirani u svim kategorijama dobijaju novčanu nagradu od po 100.000 dinara i zajedno sa drugoplasiranima i trećeplasiranima dobijaju i paket izdavačke kuće 'Vulkan'", navodi Milica. 

Kako kaže, svi oni biće privilegovani da među prvima dobiju ulaznice za jubilarni dvadeseti Exit festival, koji će biti održan sledeće godine, za Sea Dance i Sea Star.

dodela2018 jpgProšlogodišnji dobitnici nagrade "Youth heroes"

"Mislim da je najvažnije od svega toga što oni dobijaju medijsku podršku i promociju za sve uspehe koje su postigli. Sada cela Srbija zna ko su Filip Bošković, Milica Knežević, Andrej Josifovski ili Branislav Jovanović, naši prošlogodišnji mladi heroji koji su se zaista istakli svojim postignućima, a pre svega uticajem na zajednicu, što mi posebno vrednujemo i bodujemo. Veoma nam znači i kada vidimo ponovni uspeh nekoga koga smo već prepoznali i da su njihovi rezultati još bolji nakon što smo ih proglasili mladim herojima", ističe Milica. 

Za priznanje "Youth Heroes" mogu se prijaviti svi vredni i uspešni mladi pojedinci sa državljanstvom Republike Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije.

J.G.

Možda te još zanima:

.

Stefan Žarić: Naučni pogled na modno stvaralaštvo

Stefan Žarić, mladi istoričar umetnosti koji se bavi proučavanjem modnog nasleđa Srbije skrenuo je pažnju na sebe radovima koje je…

.

Prijave za Youth Heroes do kraja nedelje

Konkurs "Youth Heroes" koji se već tri godine zaredom raspisuje s ciljem da se pronađe nova generacija mladih heroja traje…

.

Marta Avramović: Mlada heroina koja pomaže slepima i slabovidima

Od nedavno nosi titulu mladog heroja, koju joj je dodelila Exit fondacija za projekat pomagala za slepe i slabovide, a…

.

Exit i NIS traže 15 heroja

Exit fondacija u saradnji sa NIS-om nastavlja višegodišnju kampanju "Youth Heroes", koja promoviše pozitivne uzore u društvu. Exit, kao jedan…

.

Za mlade heroje ne postoje granice

Dvadesetdvogodišnji Aleksa Mirković osvojio je do sada 85 nagrada. Pobedio je na ovogodišnjem Svetskom trofeju u Portugalu. Ne, nisu u…

.

Nova generacija mladih heroja

Već četvrtu godinu Exit fondacija dodeljuje nagrade Youth hero. Ove godine nagrađeno je 19 mladih, prema proceni žirija, najuspešnijih u…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo