...
TRENUTNO13:00 - 13:10Pre podne na O radiju

Društvo

Porodica - ljubav, podrška, sreća

15.05.2015.

Danas je međunarodni Dan porodice koji je u Novom Sadu obeležen izložbom fotografija "Porodica je bogatstvo življenja" Kristine Milosavljević, studentkinje druge godine Specijalne rehabilitacije i edukacije na Medicinskom fakultetu. Izložba će trajati do juna, svakog radnog dana od 8 do 14 časova, u Zavodu za zdravstvenu zaštitu srudenata.

.

Kristina je i volonterka u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, što ju je motivisalo da svoju ljubav prema fotografiji spoji s tematikom koja se tiče porodica koje imaju decu sa invaliditetom.

"Krenula sam da se bavim ovim projektom pre više od godinu dana, s ciljem da skrenem pažnju na porodicu kao instituciju koja propada u današnje vreme. Ono što je najvažnije jeste da deca dobijaju podršku i ljubav iz porodice. Želela sam da u tu priču uvedem i decu sa smetnjama u razvoju, jer su tek njima važni podrška i ljubav iz porodice", objašnjava autorka.

porodica3 jpg

Pored fotografija stoje komentari roditelja koji objašnjavaju šta za njih znači život u takvoj zajednici i po čemu su jedinstveni.

porodica2 jpg

Studenti koji su posetili izložbu su rekli da im je porodica najbitnija jer u njoj pronalaze ljubav, podršku, sreću, osećaj zajedništva, oslonac i da na svoje najbliže uvek mogu da računaju.

"Volela bih da se ljudi više pozabave temom porodice i da, ako dobiju decu ometenu u razvoju, pokušaju da usreće to dete, a i ako ga ostave u domu, da ga posećuju jer im to mnogo znači", apeluje Kristina.

 

Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Raspisan konkurs za nagradu "Refleksija"

Evropska mreža protiv siromaštva – Srbija raspisala je konkurs za Nacionalnu nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti…

.

Treći maj: godinu dana tuge i raspadanja

Prošlo je godinu dana od tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Na žalost, taj događaj pratila je još…

.

Javnost pita gde su kazne za trovače životinja

Javnost još čeka toksikološki nalaz posle obdukcije psa Laze koji je otrovan pre dve nedelje na Telepu, u Novom Sadu.…

.

Jedina zaštita koju radnici imaju je u brojnosti i kolektivu

Neke od prvaih asocijacija na Prvi maj su odmor, roštiljanje, zabava, mamurluk koji će doći sutradan, priroda i provođenje vremena…

.

Uhvati film traži volontere

Međunarodni filmski festival Uhvati film traži volontere/ke za poslove prevođenja. Svi koji imaju odlično znanje engleskog ili drugog stranog jezika…

.

Naredne dve do tri godine su ključne - za spas planete

Opšte je pravilo da ako od malih mogu deci nešto govorite, oni će te informacije lako usvojiti i stečeno znanje…

  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo