...
TRENUTNO10:00 - 10:10Pre podne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Važan je i umni fitnes

23.05.2015.

Otvoreno ntc:m takmičenje parova u igrama za razvoj umnih sposobnosti održano je danas u Novom Sadu. U pitanju je program koji služi za razvoj umnih veština ključnih u životu savremenog čoveka. U okviru njega se putem efikasnih metoda učenja usvajaju znanja primenljiva na svakodnevnom - poslovnom i privatnom nivou.

.

Foto: mojatv.rs

Ntc:m je nastao na osnovu ntc sistema za ravoj darovitosti dece i prilagođen je odrasloj populaciji. Autor je mr Predrag Đukić koji je kroz spoj poslovnog iskustva u menadžmentu i naprednoj obuci zaposlenih, na osnovu postulata NTC programa razvoja darovitosti, postavio pravila za razvoj interaktivnih obuka sa težištem na ključnim veštinama.

"Program se sprovodi kroz treninge, to nisu lekcije i učesnici nisu pasivni. Oni su stavljeni u glavne uloge i treneri su tu da naprave ambijent u kojem treba da se desi ta spoznaja. Vrlo je interesanto i interaktivno", objašnjava Đukić.

Nakon nekoliko meseci treninga, dođe red i na takmičenja koja se održavaju dva puta godišnje, a razvijaju kreativnost i brzinu razmišljanja.

ntcm jpg

Foto: ntcmlearning.com

"Takmičenje je lep intelektualni izazov gde se takmičari u sigurnoj, bezbednoj i opuštenoj atmosferi zabavljaju. Naši mozgovi isto traže pažnju i iako je trenutno u savremenom društvu ona usmerena na fizičke vežbe, važno je da svoj mozak održimo vitalnim. To je korisno i lepo provedeno vreme", dodaje Đukić.

Polaznici treninga dođu na takmičenje i kako bi proverili koliko su uvežbali tehnike pamćenja koje su prethodno usavršavali.

"Nisam verovala da ću za ovako kratko vreme uspeti da upamtim toliko pojmova u istom redu kao što je zadato", zadovoljna je postignutim rezultatima Jovana Vujičić.

Treningu mogu da se priključe svi koji su zainteresovani za takvu vrstu razgibavanja mozga. Takođe, ovaj program je izuzetno moćan alat za učenje, a "najveći protivnik u rešavanju zadataka leži u nama samima".

Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Planinarenje nije turizam

Davne 1986. godine grupa Queen je napravila moćnu baladu koja postavlja večito pitanje "Who wants to live forever" za poznati…

.

Posao uz studiranje, balansiranje između obaveza

Život studenata može u nekim situacijama da predstavljai luksuz i postane izazovan, a nekako se smatra obaveznim da roditelji podrže…

.

Poziv za buduće producente

Ukoliko te zanima kako nastaje jedan umetnički projekat i koja je uloga pozorišnog producenta u njemu, prijavi se na program…

.

Zovem se Viktorija, ja sam izbeglica!

Viktorija je sa dvoje dece izbegla iz Kijeva na početku rata. U Kijev se vratila posle godinu i po provedenih…

.

Program plaćene prakse za studente novinarstva

Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse "Denis Kolundžija" u partnerskim…

.

Žene prilikom zapošljavanja izložene i rodnoj i starosnoj diskriminaciji

Sigurno ste bar jednom naišli na oglase za posao u kojima se traži konobarica, čistačica, prodavačica ili promoterka. Ili mlada…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo