...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Superheroj: Nebojša Andrić

28.01.2015.

Naš superheroj je Nebojša Andrić, viši naučni saradnik za biologiju i dobitnik priznanja „Superheroj“ Festivala nauke u Novom Sadu.

.

   Naš superheroj je Nebojša Andrić, viši naučni saradnik za biologiju i dobitnik priznanja „Superheroj“ Festivala nauke u Novom Sadu.

   Nebojša se bavi naučnim radom iz oblasti biologije i dobio je brojna priznanja iz sveta nauke.

   „Inicijalno nisam ni znao šta ću da radim u životu. Ta odluka je bila stihijska, upisao sam iz nekog razloga kog ne mogu da se setim, međutim, kako su studije odmicale sve me je više privlačilo.

   Andrić je bio na postdoktorskim studijama u Americi i ističe da je usavršavanje veoma bitno.

   „Kad doktorirate jedan od koraka dalje je da odete na usavršavanje na postdoktorske studije. Ja sam izabrao da odem u Ameriku na Univerzitet u Ajovi, hladnoj Ajovi. To usavršavanje vam omogući da steknete nova znanja, koja naravno u Srbiji možete da primenite."

   Nebojša je dobio brojne nagrade, a najviše mu znači nagrada koju je dobio od Evropske komisije "Marija Kiri", koja mu je omogućila da se vrati iz Amerike u Srbiju.

   Ceo razgovor možete poslušati na kraju teksta.

L.K.


Možda te još zanima:

.

Odloženo snimanje novog Betmena

Snimanje filma "The Batman Part II", s Robertom Patinsonom u glavnoj ulozi, odloženo je sa novembra ove na mart sledeće…

.

Dejvid Korensvet novi Supermen?

Dejvid Korensvet je trenutno glavni kandidat za ulogu Klarka Kenta, odnosno Supermena, javlja sajt The Hollywood Reporter.

.

The Marvels: Sve na jednom mestu

Marvel je objavio novi trejler za nadolazeći film o superherojima "The Marvels" u kojem kapetan Marvel fokus deli s još…

.

Novi Betmen, sa Patisonom, u bioskopima 2025. godine

Studio Warner Bros. potvrdio je datum izlaska nastavka filma Betmen, s Robertom Patinsonom u glavnoj ulozi.

.

Kvantumanija: Stiže nastavak Marvelove franšize Antmen i Osa

Nastavak Marvelove franšize Antmen i Osa pod nazivom "Kvantumanija", koje potpisuje reditelj Pejton Rid, naći će se bioskopima širom Srbije…

.

The Witcher: Blood Origin - Trebalo je da bude hit, ali...

Seriju "The Witcher" nedavno je napustio glavni glumac Henri Kavil, a čini se da Netfliksov prvi pokušaj da proširi svemir…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo