...
TRENUTNO12:40 - 12:50Vredi pročitati

Društvo / Obrazovanje

Stipendije za studente koji žele da nastave školovanje u Francuskoj

19.11.2021.

Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji raspisali su novi konkurs za dodelu stipendija za 2022-2023. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj.

.

Svake godine oko 700 studenta iz Srbije odabere Francusku za nastavak studija, u nekoj od 3.500 visokoškolskih ustanova u Francuskoj. Master 2 ili doktorske programe možete slušati na francuskom ili engleskom jeziku, a rok za prijavu je 28. mart 2022. godine.

              KONKURS ZA STUDIJE U BEČU SA STIPENDIJOM

Stipendije za Master 2 program pokrivaju troškove školarine (u iznosu do 5.000 €) i života u Francuskoj za period od najviše 10 meseci, kao i socijalnog osiguranja. Izabrani studenti dobijaju status "stipendiste Vlade Francuske" koji im omogućava dodatne pogodnosti.

Stipendije za doktorate u komentorstvu pokrivaju troškove školarine i života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Izabrani studenti takođe dobijaju status "stipendiste Francuske vlade".

Stipendija ENSBA pokriva troškove upisa, socijalnog osiguranja, troškove života u Parizu. 

Za više informacija pogledajte brošuru Francuskog instituta


Možda te još zanima:

.

Promocija programa stipendija Nemačke fondacije za životnu sredinu

Promocija programa stipendija Nemačke fondacije za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) biće održana u ponedeljak, 19. juna 2023.…

.

Stipendija za društveno ili politički angažovane studente

Nemačka Fondacija Konrad Adenauer (KAS) dodeljuje stipendije za studijsku 2023/2024. godinu društveno ili politički angažovanim studentima završnih godina fakulteta, postdiplomcima…

.

Objavljenje liste dobitnika studentskih stipendija i kredita

Ministarstvo prosvete objavilo je konačne liste studenata koji će biti korisnici studentskih stipendija i kredita u akademskoj 2022/2023. godini.

.

Konkurs za stipendije u Velikoj Britaniji

Britanska fondacija za školske stipendije otvorila je konkurs za prijavu studenata za stipendije za postiplomske studije ili stručno usavršavanje u…

.

Besplatne letnje škole u Berlinu, Parizu i Oslu

Studenti Univerziteta u Beogradu mogu da se prijave i besplatno učestvuju  na pet različitih letnjih škola unutar Circle U. alijanse.

.

Prezentacija stipendija za studije u inostranstvu

Nemestic Studio će u petak, 8. aprila u coworking centru Smart Office u Beogradu (Kneza Mihajla 33) predstaviti aktuelne konkurse…

  • 12:10 Album nedelje
  • 12:20 Sajt dana
  • 12:40 Vredi pročitati
  • 12:50 Prava stvar
  • 13:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo