...
TRENUTNO19:30 - 19:45Pesma dana

Društvo / Obrazovanje

Postani trener u oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga

24.02.2023.

Institut za medije i različitosti zajedno sa organizacijama Udruženje Omladinske novinske asocijacije, Forum Mladih i neformalna edukacija i Mladinski Obrazoven Forum Association raspisuju konkurs za učesnike i učesnice treninga za trenere u oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga.

.

Poziv je otvoren u okviru projekta "Mladi zapadnog Balkana – Virtuelna razglednica" koji za cilj ima da poboljša medijsku pismenost i podstakne kritičko razmišljanje, kao i da stvori interkulturalni dijalog između mladih u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, objašnjavaju organizatori.

Navedeno je da pravo na prijavu imaju mladi uzrasta od 18 do 29 godina, sa prethodnim iskustvom u omladinskom radu, koji tečno govore engleski jezik, kao i oni koji imaju iskustvo ili volju da rade u multikulturalnim sredinama.

Program se sastoji od četiri dvodnevna modula koji će se realizovati na engleskom jeziku, od kojih će se tri sprovoditi online, dok će se poslednji održati uživo u Podgorici od 16. do 18 maja. Kako stoji u saopštenju, mlade očekuje Interkulturalni modul, modul koji obuhvata različitost i govor mržnje u medijima, vođenje virtuelnih razmena, kao i vođenje interkulturalnih dijaloga.

Nakon uspešno završenih modula, svaki učesnik će održati šest do osam virtuelnih interkulturalnih razmena za srednjoškolce i studente gde će biti podstaknuta diskusija između mladih iz četiri zemlje Zapadnog Balkana. Nakon uspešno završenih interkulturalnih razmena svi polaznici i polaznice treninga, sada facilitatori i facilitatorke, dobiće i novčanu naknadu u bruto iznosu od 500 evra, istaknuto je u saopštenju.

Kako biste se prijavili potrebno je radnu biografiju i popunjen prijavni formular poslati na mail aleksandar@media-diversity.org do 17. marta. Više informacija o konkursu, kao i prijavni formular možete pronaći ovde.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kod državnog lekara samo ako mora

Ništa nije preče od zdravlja. To svi znamo, ali je pitanje koliko je moguće brinuti se o sebi, ako ne…

.

Odložen Forum mladih naučnika

Usled nezapamćenih tragedija koje su se desile u Republici Srbiji, upravni odbor Humanitarne organizacije "Nađi Raula" doneo je odluku o odlaganju…

.

Problemi sa vraćanjem studentskog kredita posledica neobaveštenosti

Studenti i studentkinje državnih fakulteta često se odlučuju za studentske kredite i stipendije. Manjak znanja o tome u kojim situacijama…

.

"Jade" na fakultetima: lude žurke samo za jednu društvenu grupu

Prvobitan cilj osnivanja studentskih "jada" bilo je učestvovanje studenata i studentkinja sa različitih fakulteta na sportskim i edukativnim takmičenjima. Održavanje…

.

Otvorene prijave za program "Odlučionice"

Krovna organizacija mladih Srbije otvorila je prijave za četvrtu generaciju polaznika programa "Odlučionica".

.

Nedelja radionica grafičkog dizajna i brendiranja na FON-u

Udruženje studenata tehnike Evrope LC Beograd organizuje seminar dizajna i brendiranja "BEST design WEEK" koji će biti održan od 13.…

  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo