...
TRENUTNO20:00 - 21:00Y2K

Društvo / Obrazovanje

Otvorene prijave za Međunarodni seminar sajber bezbednosti

07.02.2023.

Međunarodni seminar sajber bezbednosti 2023. biće održan u periodu od 25. februara do 5. marta u prostorijama Katedre za informatiku u zgradi Naučno-tehnološkog parka (Fruškogorska 1) u Novom Sadu.

.

Tokom seminara studenti i mladi istraživači će kroz predavanja imati priliku da se upoznaju sa osnovnim konceptima i savremenim tehnikama sajber bezbednosti. Seminar će biti organizovan u tri modula. Prvi se tiče bezbednosti računarskih sistema, drugi hardverske bezbednosti i poverenja, a treći bezbednosti i mašinskog učenja. Detaljniji plan modula možete pronaći na sajtu Fakulteta tehničkih nauka.

U saopštenju se navodi da će mladi, pored predavanja, moći stečeno znanje da primene kroz eksperimente i praktične vežbe na napadima i odbranama, u realnom vremenu. Pored toga, moći će da aktivno učestvuju i demonstriraju svoja rešenja kroz postere i prezentacije svojih istraživanja.

Glavni predavač na seminaru biće rukovodilac STAM (Secure, Trusted, and Assured Microelectronics) centra na državnom Univezitetu Arizone profesor Mičel Kinsi.

Kako je navedeno, cilj seminara je da omogući studentima i istraživačima da prošire svoju mrežu saradnje i stvore osnovu za saradnju na budućim istraživačkim projektima.

Kako biste učestvovali na seminaru potrebno je obratiti se profesoru sa Fakulteta tehničkih nauka Branku Milosavljeviću na mail adresu mbranko@uns.ac.rs.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kod državnog lekara samo ako mora

Ništa nije preče od zdravlja. To svi znamo, ali je pitanje koliko je moguće brinuti se o sebi, ako ne…

.

Odložen Forum mladih naučnika

Usled nezapamćenih tragedija koje su se desile u Republici Srbiji, upravni odbor Humanitarne organizacije "Nađi Raula" doneo je odluku o odlaganju…

.

Problemi sa vraćanjem studentskog kredita posledica neobaveštenosti

Studenti i studentkinje državnih fakulteta često se odlučuju za studentske kredite i stipendije. Manjak znanja o tome u kojim situacijama…

.

"Jade" na fakultetima: lude žurke samo za jednu društvenu grupu

Prvobitan cilj osnivanja studentskih "jada" bilo je učestvovanje studenata i studentkinja sa različitih fakulteta na sportskim i edukativnim takmičenjima. Održavanje…

.

Otvorene prijave za program "Odlučionice"

Krovna organizacija mladih Srbije otvorila je prijave za četvrtu generaciju polaznika programa "Odlučionica".

.

Nedelja radionica grafičkog dizajna i brendiranja na FON-u

Udruženje studenata tehnike Evrope LC Beograd organizuje seminar dizajna i brendiranja "BEST design WEEK" koji će biti održan od 13.…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo