...
TRENUTNO16:20 - 16:30Popodne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Otvorene prijave za Međunarodni seminar sajber bezbednosti

07.02.2023.

Međunarodni seminar sajber bezbednosti 2023. biće održan u periodu od 25. februara do 5. marta u prostorijama Katedre za informatiku u zgradi Naučno-tehnološkog parka (Fruškogorska 1) u Novom Sadu.

.

Tokom seminara studenti i mladi istraživači će kroz predavanja imati priliku da se upoznaju sa osnovnim konceptima i savremenim tehnikama sajber bezbednosti. Seminar će biti organizovan u tri modula. Prvi se tiče bezbednosti računarskih sistema, drugi hardverske bezbednosti i poverenja, a treći bezbednosti i mašinskog učenja. Detaljniji plan modula možete pronaći na sajtu Fakulteta tehničkih nauka.

U saopštenju se navodi da će mladi, pored predavanja, moći stečeno znanje da primene kroz eksperimente i praktične vežbe na napadima i odbranama, u realnom vremenu. Pored toga, moći će da aktivno učestvuju i demonstriraju svoja rešenja kroz postere i prezentacije svojih istraživanja.

Glavni predavač na seminaru biće rukovodilac STAM (Secure, Trusted, and Assured Microelectronics) centra na državnom Univezitetu Arizone profesor Mičel Kinsi.

Kako je navedeno, cilj seminara je da omogući studentima i istraživačima da prošire svoju mrežu saradnje i stvore osnovu za saradnju na budućim istraživačkim projektima.

Kako biste učestvovali na seminaru potrebno je obratiti se profesoru sa Fakulteta tehničkih nauka Branku Milosavljeviću na mail adresu mbranko@uns.ac.rs.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Uvod u održivi razvoj: besplatne radionice za mlade

Sa ciljem da mlade, ali i druge zainteresovane, upoznaju sa konceptom održivog razvoja, udruženje Zona omladine za napredak i akciju…

.

Omladinska razmena pod šatorima u Novom Bečeju

Dečiji centar Zaječar objavio je poziv na omladinsku razmenu pod šatorima, na obali Tise u Novom Bečeju.

.

Mladi u riziku nemaju pravo na grešku

Nedavno je osnovana Koalicija za unapređenje položaja mladih u riziku, kako bi se osigurao sistemski pristup rešavanju izazova sa kojima…

.

Konkurs za podršku mladim umetnicima

Mreža kulturnih stanica raspisala je konkurs za podršku mladim novosadskim umetnicima pod nazivom "Dolazimo!".

.

Upitnik o stavovima mladih o EU i pristupanju Srbije EU

Omladinski savez udruženja OPENS, Zapadnobalkanski Institut, SINHRO HUB, Somborski edukativni centar i Bečejsko udruženje mladih objavili su upitnik koji ispituje…

.

Novosadske pozorišne igre vraćaju mlade u pozorište

Treće Novosadske pozorišne igre, internacionalni festival pozorišta za decu i mlade, održavaju se u novosadskom Pozorištu mladih od 8. do…

  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo