...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje

09.02.2023.

Otvorene su prijave za besplatne seminare u okviru regionalnog projekta Youth 4 Inclusion, Equality and Trust (Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje) u organizaciji Fondacije BFPE za odgovorno društvo. Kako je najavljeno, seminari će biti održani u periodu od februara do jula tekuće godine.

.

Poziv je namenjen mladima ljudima na Zapadnom Balkanu koji imaju od 18 do 30 godina i žele da se uključe u konstruktivan dijalog o zajedničkoj budućnosti u regionu, ojačaju inkluziju i rodnu ravnopravnost, te izgrade međusobno poverenje. 

Kako je navedno, cilj seminara jeste pružanje podrške mladima kroz seriju interaktivnih radionica i predavanja koje će biti posvećene temama kao što su socijalna kohezija i dijalog, borbe protiv govora mržnje i promocija društvene kohezije. 

Naglašeno je da će kandidati/tkinje koji uđu u uži izbor biti intervjuisani. Svi odabrani učesnici/ce biće blagovremeno obavešteni o tačnom vremenu i mestu održavanja seminara, kao i o programu održavanja radionica.

Kako biste se prijavili potrebno da je budete državljanin/ka Srbije, poznajete engleski jezik, imate volju da stičete novo znanje i iskustvo, kao i da imate želju da aktivno učestvujete u promociji dijaloga, inkluzije, tolerancije i borbe protiv govora mržnje, stoji u saopštenju. 

Organizatori ističu da je učešće na radionicama besplatno, a troškovi smeštaja, hrane i pića, kao i putni troškovi su u potpunosti obezbeđeni. 

Prijave su otvorene do 12. februara, a kako biste učestvovali potrebno je popuniti formular.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Novosađanka u svetskom omladinskom horu

Biti deo bilo koje selekcije i svojm kvalitetima ući u krug odabranih uvek je velika stvar, pogotovo kada je reč…

.

Kod državnog lekara samo ako mora

Ništa nije preče od zdravlja. To svi znamo, ali je pitanje koliko je moguće brinuti se o sebi, ako ne…

.

Odložen Forum mladih naučnika

Usled nezapamćenih tragedija koje su se desile u Republici Srbiji, upravni odbor Humanitarne organizacije "Nađi Raula" doneo je odluku o odlaganju…

.

Problemi sa vraćanjem studentskog kredita posledica neobaveštenosti

Studenti i studentkinje državnih fakulteta često se odlučuju za studentske kredite i stipendije. Manjak znanja o tome u kojim situacijama…

.

"Jade" na fakultetima: lude žurke samo za jednu društvenu grupu

Prvobitan cilj osnivanja studentskih "jada" bilo je učestvovanje studenata i studentkinja sa različitih fakulteta na sportskim i edukativnim takmičenjima. Održavanje…

.

Otvorene prijave za program "Odlučionice"

Krovna organizacija mladih Srbije otvorila je prijave za četvrtu generaciju polaznika programa "Odlučionica".

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Pop up
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo