...
TRENUTNO16:00 - 16:10Popodne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Izložba "Laboratorija prostora 2.0" u Rektoratu

29.11.2019.

Izložba radova studenata, asistenata i nastavnika Departmana za arhitekturu i urbanizam nastalih u periodu od 2016. do 2019. godine pod nazivom "Laboratorija prostora 2.0" biće održana od 3. do 20. decembra u Paviljonu i Centralnom holu Rektorata u Novom Sadu.

.

Izložba je organizovana u četiri celine: Scenska laboratorija: Ideologija i(li) Šta da se radi?, Digitalna laboratorija, Arhitektonska laboratorija i NewNess.

Scenska laboratorija 2.0 podeljena je u dve celine. Prvi deo izložbe, Ideologija, predstavlja radove nastavnika koji su, preispitujući ovaj pojam, pokušali da daju lični odgovor na ovu temu. Drugi deo pod nazivom "Šta da se radi?" prikazuje radove studenata nastale u nastavi scenske arhitekture, tehnike i dizajna, na sva tri nivoa studija. 

Digitalna laboratorija 2.0 prikazuje radove na temu primene digitalnih alata u procesu dizajna, a samo ime Arihtektonske laboratorije ukazuje da obuhvata stručno-umetničke radove iz oblasti arhitekture i urbanizma studenata i nastavnika.

Četvrtu celinu čini izložba NewNess na kojoj je predstavljena celokupna produkcija Departmana za arhitekturu i urbanizam. Ova izložba prethodno je prikazana u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku u periodu 15-25. aprila 2019. godine.

Možda te još zanima:

.

Slagalica pred navijačima

Amfiteatar u Rektoratu novosadskog univerziteta bio je pun prošlog četvrtka. Razlog je bilo takmičenje u Slagalici. Popularni format kviza okupio…

.

Obeležen medjunarodni dan studenata u Novom Sadu

Gotovo 80 godina, Međunarodni dan studenata u svetu se obeležava u znak sećanja na događaj u kome su nacisti pogubili…

.

Erasmus kafe u Rektoratu 14. novembra

Erasmus kafe biće održan u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu u četvrtak, 14. novembra, sa početkom u 20 časova. 

.

Da li će biti novog bodovanja na fakultetima?

Ispitni rok samo što nije počeo. Neprospavane noći uz knjigu i kafu čini boljim samo saznanje da će rok brzo…

.

Youth Speak Forum u Novom Sadu

U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu u ponedeljak 20. novembra odražava se Youth Speak forum, koji će okupiti lidere iz…

.

Studentski parlament UNS predao zahteve RTV-u

Predstavnici Studentskog parlamenta koji čine legitimno izabrani predstavnici svih fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu predali su zahteve JMU RTV, u…

  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo