...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo

Mikser te poziva na regionalni konkurs za mlade dizajnere

17.12.2021.

Organizacija Mikser najavila je novo izdanje regionalnog konkursa Young Balkan Designers 2022 i poziva mlade dizajnere iz regiona i druge kreativce do 35 godina starosti, da do 20. januara 2022. prijave svoja rešenja kao odgovor na ovogodišinju temu "Life Hacks". 

.

Poziv važi za pojedince i timove iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske. Svaki učesnik može da prijavi više projekata popunjavanjem nove elektronske prijave.

Konkursom se traga za domišljatim i duhovitim dizajnerskim rešenjima, projektima, predmetima, konceptima, uslugama, scenarijima i izumima koji doprinose zdravom i održivom načinu života i blagostanju korisnika, i pokreću razgovor o alternativnim "dizajnerskim prečicama" (hakovima) ka kvalitetnijem svakodnevnom životu: kod kuće, u školi ili na poslu, u javnosti, u intimnim i zajedničkim prostorima, urbanim i ruralnim sredinama, u fizičkom i digitalnom okruženju.

"Ohrabrujemo mlade stvaraoce da razmišjaju van ograničenja masovne, industrijske proizvodnje i otvore put ka samoodrživim, jednostavnim i pristupačnim personalizovanim rešenjima koja pospešuju inkluzivnost i jednakost pružanjem izbora i fleksibilnosti za potrebe različitih korisnika i inspirišu članove porodica, timova i  zajednica da razviju i održe zdrav životni stil, udružuju se i međusobno pomažu", stoji u pozivu Miksera. 

Dizajneri mogu dostaviti inovativna rešenja za nameštaj, osvetljenje, elemente enterijera, predmete za svakodnevnu upotrebu, inovacije urbanog baštovanstva, didaktičke igračke i alate, aksesoare, kancelarijski materijal, školsku opremu, kućni pribor, tekstil, zaštitnu opremu, modnu odeću, inovativne i ekološke materijale i postupke; urbane servise, dizajnerske usluge; digitalna rešenja za unapređivanje svakodnevnog života; inovativni dizajn i scenarije proizvodnje koji nude ekonomski i socijalno održiva rešenja za lokalne probleme, kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama. 

Inovativnost i primenjivost dizajnerskih rešenja koja pristignu na konkurs ocenjivaće internacionalni žiri.

Izabrane pobednike takmičenja Young Balkan Designers 2022 očekuje nagrada u vidu učešća na međunarodnoj smotri talenata "Salone Satellite" na  najistaknutijem svetskom dizajnerskom događaju - Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu 2022, koji se posle dve godine odlaganja zbog pandemije održava od 5 do 10. aprila 2022. Posle svetske premijere nagrađeni radovi biće predstavljeni domaćoj i regionalnoj publici u Beogradu početkom oktobra 2022., na Mikser festivalu.

 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo