...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Društvo / Intervju

Petar Strugar: Igraću Šekspira kada budem imao godina za to

06.10.2016.

U sredu je u Novom Sadu održana premijera domaćeg filma "Jesen samuraja". To je priča o karatisti koji se nikada u životu nije nije bavio ničim drugim osim sporta i koji treba da se snađe u surovom svetu kapitalizma i korupcije, ali i da shvati šta su porodične vrednosti. Posle premijere filma razgovarali smo sa glavnim glumcem Petrom Strugarom.

.

U filmu tumačiš glavnog lika - karatistu, koliko si izučavao borilačku veštinu?

Više od godinu i po dana pripremao sam se za ulogu. Izučavao sam najviše karate jer je moj lik karatista, zatim boks, džiu džicu, uz redovne treninge fitnesa i teretane, sve ono što je potrebno da se izdrže naporna snimanja. Ali da, uopšte nisam koristio dublere u filmu.

Koliko se tvoja vizija filma razlikuje krajnjeg proizvoda?

Ne razlikuje se, to je uglavnom to. Od početka ima dosta prilagođavanja i menjanja. Ono što najviše doživi promene je prostor u kome zamisljaš scene. Kada čitaš scenario zamišljaš to u drugom prostoru, a što se ostalog tiče, ne razlikuje se mnogo.

Ista ekipa radila je i na filmu "Mali Budo", koliko je teško raditi drugi film sa istom glumačkom ekipom?

Nije to ništa teško, mi se školujemo za to. Nismo neke odvojene ličnosti pa da ne možemo da se odvojimo od uloge. Ja to radim veoma sistematski, znam tačno šta radim i zbog čega. Moja tehnika i pristup i sve što radim zarad uloge, to nema veze sa privatnim životom.

strugar1

Da li očekuješ da "Jesen samuraja" doživi isti uspeh kao "Mali Budo"?

Pa ne mogu da očekujem, mogu samo da se nadam da ce biti najgledaniji od svih (smeh). Uvek se nadam za svaki film da će biti najgledaniji do sada.

Evo već je treći filmu kome glumiš nekog sportistu, koja disciplina je sledeća?

Šta očekujete, ja sam mlad čovek, ne mogu sa 50 godina da igram srednjoškolca koji igra fudbal.

Ali možeš da igraš tatu nekog srednjoškolca?

Da, mogu da igram tatu srednjoškolca koji igra fudbal (smeh). Naravno da ću raditi ovakve i slične filmove. Sećam se kada sam studirao na akademiji pitali su nas šta bismo voleli da igramo i svi kažu Šekspira, Bernarda Šoa, a ja sam rekao Spajdermena. Igraću Šekspira kada budem imao godina za to, sada nemam dovoljno ni životnog ni glumačkog iskustva da mogu da igram tako velike uloge. Naravno, radim na tome svaki dan. Uloga u filmu "Jesen samuraja" je zahtevna uloga, u glumačkom svetu ljudi smatraju da je ovo dosta zahtevna uloga, dosta toga je u igri, sitan rad tako reći. Nisam imao ni emotivnu bazu podataka ni iskustvenu, tako da sam morao da prođem kroz to šta je i ko je taj čovek, da bih mogao realnije i verodostojnije da odglumim.

strugar3

Na kojim projektima trenutno radiš?

Poslednje što smo radili je film Nikole Koje "Stado", ne znam sad tačno raspored kada izlazi. To je za sad to, radim još na nekim stvarima ali ne volim da pričam unapred.

J.Ž./L.K.

Možda te još zanima:

.

Čehovljev "Višnjik" premijerno 15. maja u SNP-u

U subotu, 15. maja na Kamernoj sceni Srpskog narodnog premijerno će biti izveden "Višnjik" A.P. Čehova, u režiji Radoslava Milenkovića.…

.

Laki komad o smešnom i gnusnom

Predstava "Osamnaest mačaka i limar Herman Brum", reditelja Ivana Cerovića, biće premijerno izvedena u petak 23. aprila u 20h, na Kamernoj sceni Srpskog narodnog…

.

"Najusamljeniji kit na svetu" 6. marta u SNP-u

Premijera predstave "Najusamljeniji kit na svetu" po tekstu Tijane Grumić biće izvedena 6. marta na maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

.

Mladi treba da imaju svoje mišljenje i relevantan sud

"Moja generacija nije mogla da se pohvali naročitim nivoom obrazovanja, a ove generacije danas su daleko, daleko neobrazovanije od nas.…

.

Lenard: Cela Evropa je luda

"Svetislav Basara je 'Famu o biciklistima' 1987. napisao kao šalu, parodiju. Oslobodila se štampa, odjednom počele su da dolaze u…

.

Napravljeni Star Wars mobilni telefoni

U susret premijeri novog filma Star Wars franšize imamo pravu poslasticu tehnološkog tipa za sve ljubitelje ovog filma. U pitanju…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo