...
TRENUTNO10:10 - 10:30Pesma dana

Društvo / Intervju

Ivana Rašić - Sajsi MC za Oradio.rs

09.07.2014.

O radio.rs: Šta misliš o urbanoj medijskoj priči za mlade?! Znaš kako je kada te ne skapiraju iz prve, ima li uopšte ova priča šanse pored svih "hegemona"?

Sajsi MC: Uvek ima šanse i ima potencijala, samo treba da uzmeš stvari u svoje ruke, a ne da čekaš da ti ih neko da. U ovom slučaju osvajanja medijskog prostora, treba biti samouveren i istrajan, podrška će vec doći sama.

.

Oradio.rs: U publici na tvojim nastupima često se vidi neko sa long-face-om, ponekad čak ima i otvorenih usta... Momcima se to desi zbog zadivljujuće kombinacije intelekta i harizme, a devojkama zbog hrabrosti i slobode? Da li ti to primećuješ i da li te to inspiriše za sledeće textove ili inspiraciju pronalaziš negde drugde?

Sajsi MC: Jako mi je bitan odziv na nastupima, volim kad su spontani i kad se ne zna šta ću sledeće uraditi. Ne dam se zbuniti ako nekad nema reakcije, jer publika je svuda drugačija. U različitim gradovima različito reaguju. Volim kad postoji taj momenat zapanjenosti. Naravno da primećujem. To je neka vrsta vajba koji može lepo da vozi dok traje nastup...

Oradio.rs: Mnogi ne znaju da sa tobom najčešće nastupaju Tijana Rašić (Šveca Rispek) i Čedomir Miljković - B.K.O. Na prethodnom Exitu ste se odlično spremili i niste imali pauze između pesama, teško se i do daha dolazilo. Šta ste spremili festivalskoj publici ovog leta?

Sajsi MC: Dodali smo par novih pesama u set. Neke su sa EP-ja koji tek treba da izađe, a neke još nismo ni snimili. Biće bolje nego prošle godine, bez daha i predaha. Kao i prethodni put ista je ekipa sa mnom na bini: Tijana i BKO. Sad je daleko više zajedničkih nastupa iza nas, uigraniji smo i jedva čekamo da čujemo i vidimo reakcije na naše nove pesme.

Oradio.rs: Nova saradnja sa Krankšvester, pesma Liz Taylor, ponovo pomera granice. Odakle ideja? Kako je došlo do saradnje? Šta će sledeće objaviti Sajsi MC?

Sajsi MC: Do saradnje je došlo tako što su me Krankšvester kontaktirali i pitali da li sam voljna da uradimo jednu pesmu zajedno. Na kraju smo umesto jedne, uradili dve, a za prvu je snimljen spot. Obe će se naći na njihovom albumu i jako sam zadovoljna tom saradnjom, oni su zaista sjajni momci

Oradio.rs: Imaš svoj stil, a uvek si fresh! Prepoznaješ vrednosti, ukazuješ na trash! Koliko se razlikuje privatno Ivana Rašić od Sajsi MC?

Sajsi MC: Hm... to je baš često pitanje. Uglavnom se ne razlikuju, samo jedna ima više slobode da divlja po bini, a druga ne... šalim se, nema razlike, isti principi vladaju: to sam ja, sa svim svojim manama i vrlinama.

Oradio.rs: Šta mlad čovek/žena mora da uradi da ostane dekontaminiran pod konstantnim naletima raznih "oštrokondži"?

Sajsi MC: Pre svega mora da bolje upozna sebe i svoje potrebe. Sa tim saznanjem će sa lakoćom moći da podnese svet... eto, to može biti neka vrsta recepta.

PS - Slušajte Sajsi, pevajte Sajsi, čitajte Sajsi! Trenutno je aktuelna sa EPjem "Pokvarenica", na kojem se osim naslovne numere nalaze još dve pesme.

XsaleX XLS

foto: facebook

Možda te još zanima:

.

Počeo Arsenal fest 2023: Carpe Diem!

Pioniri beogradske pank scene okupljenji u bend Crna lista imali su tu čast da svojim nastupom na Garden stejdžu otvore…

.

Bitovima protiv galopirajućeg kapitalizma

Sajsi MC je skoro 20 godina na sceni. U pitanju je žestoki hip hop pop alter ego Beograđanke Ivane Rašić koja je…

.

Slovo A, čekirano!

Poslednje veče prvog ovogodišnjeg velikog muzičkog festivala u regionu (a možda i u Evropi), prošlo je na zavidnom nivou. Povezanost…

.

Vredi pročitati: S.N.U.F.F.

Za preporuku čitanja nešto drugačijeg štiva, ove nedelje zadužena je Sajsi Mc koja nam je preporučila je knjigu Viktora Peljevina…

.

Bitovima protiv galopirajućeg kapitalizma

Sajsi MC je skoro 20 godina na sceni. U pitanju je žestoki hip hop pop alter ego Beograđanke Ivane Rašić koja je…

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo