...
TRENUTNO13:20 - 13:30Gost O radija

Društvo / Intervju

"Biološki minimum" bio pun pogodak, na proleće nove pesme

07.12.2021.

Nikola Vranjković je prošle nedelje dva puta svirao u novosadskoj SKC Fabrici. Kultni beogradski rok autor u Novom Sadu ima vernu publiku, koja je, čini se, jedva čekala njegov nastup.

.

Energična svirka, od prvog po poslednjeg minuta, podsetila nas je zašto nam koncerti toliko nedostaju u poslednje vreme. Vranjković i njegov bend su trenutno na mini turneji čija će kruna biti prednovogodišnji koncert u beogradskoj Kombak dvorani.

"Glupo bi bilo reći da su ovi koncerti nešto što služi za vežbanje koncert u Kombak dvorani. Mi to stvarno ne radimo - menjamo repertoar i drugi su prostori. Za Kombak dvoranu će ljudi, nažalost, morati da imaju kovid propusnice. Gledajući koliko je karata prodato mesec dana pre koncerta, jasno mi je da će biti puno. Ugledali smo se na Brejkerse i Bajagu, koji su na Tašmajdanu imali brze testove za ljude koji nisu imali propusnice", priča Nikola za Oradio.

vranjkovic3 png

Svirao si u različitim prostorima u Novom Sadu - MKC Petefi Šnador, Bulevar Books, evo sad si u Fabrici. Kako bi uporedio ta tri mesta?

Ne mogu da ih upoređujem jer su to potpuno različiti prostori, a svi koncerti su bili dobri. U knjižari su bili intimniji - manje ljudi, malo drugačiji repertoar... Fabrika je klasični, verovatno i najbolji koncertni prostor u Novom Sadu. Beograd nema takav prostor. Iznenadili smo se kad smo juče došli - bukvalno nedostaju još tri sitnice da ovo postane jedan ozbiljan svetski koncertni prostor, gde i svetski bendovi, koji okupljaju do hiljadu ljudi, mogu da sviraju bez ikakvih problema.

Krajem decembra sviraš u Kombak dvorani u Beogradu. Vraćaš se u taj prostor posle nekog vremena, šta očekuješ od tog nastupa?

Prosto ne znam koji mi je od ovih poslednjih koncerata draži, možda zbog te strepnje šta će biti sutra, a mi poslednjih meseci živimo baš tako. Prošle godine, od novembra do kraja maja nije bilo ništa. Radujemo se svakom sledećem koncertu, a posebno tom beogradskom jer prošle godine nismo mogli da ga održimo. Objavili smo "Biološki minimum" koji se ispostavio kao pun pogodak i što se tiče live materijala i samog imena albuma, gledajući šta se trenutno dešava.

vranjkovic2 png

Dok nije bilo koncerata, publika je uživala upravo u trostrukom live albumu "Biološki minimum". Pomenuo si da imaš novi materijal koji je u demo fazi, kako to napreduje?

Odlično, mi smo već na pola snimanja. Ne radimo svaki dan, imao pauze i po 15 - 20 dana između setova kad radimo, ali smo mnogo materijala već snimili. Radi se o četiri pesme i to će biti neki materijal sličan albumu "Bremeplov". Za jednu pesmu je već zavšen spot, snimam na jednoj jako zanimljivoj lokaciji u selu Velika Lukanja na, kako ja volim da kažem, "bivšem" Zavojskom jezeru na Staroj planini, koje još uvek može da se vodi kao jezero, jer ostalo još par metara vode. Radimo još jedan spot, a nismo ni na pola snimanja. To mi se u karijeri nije dešavalo. Na proleće ćemo biti spremni da objavimo taj album i da imamo neko video pokrivanje.

Razgovor s Nikolom poslušajte u novom izdanju emisije Pop up:


M. Lazić

fotografije: Oradio

Tagovi

Možda te još zanima:

.

TAKT fest ove godine slavi solidarnost, raznolikost i zajedništvo

Od 20. do 24. septembra u Novom Sadu se održava 12. TAKT fest. Kroz pet dana programa u CK13, mladi,…

.

No Borders Orchestra: Više od klasične muzike

U novosadskoj Sinagogi će 17. septembra nastupiti No Borders Orchestra, ansambl koji čine profesionalni muzičari iz svih delova bivše Jugoslavije. Nakon uspešnih…

.

Da domaći pop ponovo bude mejnstrim

Mladi Novosađanin Filip Baloš dokaz je da komercijalniji zvuk u Srbiji ne mora nužno da predstavlja jeftinu zabavu za široke…

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. septembra

Čak tri zanimljiva festivala se ove nedelje održavaju u Novom Sadu - drugi Festival pomirenja, sedmo izdanje Novosadskog festivala knjige,…

.

Ivan Jegdić: Povratak na scenu

Ivan Jegdić je beogradski kantautor koji je svoju karijeru započeo kao ulični svirač, a sada iza njega stoje brojni nastupi…

.

Muziku je moguće stvarati na bilo čemu

Lorenco Mena je bubnjar, kompozitor, producent i DJ iz Madrida. Karijeru je počeo kao bubnjar, a onda je doboš i…

  • 12:50 Prava stvar
  • 13:10 Pesma dana
  • 13:20 Gost O radija
  • 13:30 Tehnologija
  • 13:50 Leto na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo