...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Društvo / Aktivizam

WLW festival: Život i umetnost "u četiri zida" i van njih

24.08.2022.

U prostoru "Miljenko Dereta" u Beogradu, od 14. do 16. septembra biće održan prvi WLW (women loving women) festival, koji slavi stvaralaštvo žena koje vole žene i održava se u okviru Europrajda u Beogradu.

 
.

Kako je najavljeno, pored promocije radova učesnica iz zemlje i regiona, festival će doprineti i podsticaju drugih LBTQ+ žena na dalji umetnički angažman i aktivizam. To će se, između ostalog, raditi i kroz dodelu nagrada za najbolju fotografiju i proglašenje pobednika #wlwartfest onlajn izazova. Takođe, biće održano i standup veče, kao i žurka.

Format WLW festivala podrazumeva različite umetničke i kreativne izložbene prakse, od fotografije i slikarstva, do muzike, dokumentarnog filma i stripa. Ovaj diverzitet simboliše, kaže se u saopštenju organizatora, širu otvorenost i poziv na solidarnost.

"Slavljenje života, ljubavi u svojoj iskrenoj formi i umetnosti kao njihovog odraza jedan je od ciljeva festivala. Kako su umetnost i debata oduvek išli ruku pod ruku, pored kreativnog programa, održaće se i tribina na temu budućnosti lezbejskog aktivizma u regionu i Evropi. Moderatorka tribine biće Dragana Todorović", navode organizatori.

wlw3 jpg

WLW festival sprovode organizacija za lezbejska ljudska prava „Labris” u saradnji sa udruženjem Dugina Iskra. Festival je podržan od strane organizacija Civil Rights Defenders (CRD), The Eurocentralasian Lesbian* Community – EL*C, i The Astraea Lesbian Foundation for Justice. Otvaranje je zakazano za sredu 14. septembar obraćanjem Aleksandre Gavrilović iz Labrisa, a izložba fotografija "Naša 4 zida", autorki, Minje Pavlović i Jelena Vasiljević je zakazana za 15. septembar.

Učesnice festivala, pored pomenutih su i Helena Janečić, Katarina Ranković, Ljubica Damčević, Marina Orsag, Olga Dimitrijević, Jelena Anđelovska i Anamarija Tumbas, Vera Erac i Kristina Kastelec.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Novosadske LEGO figurice: hobi koji postaje umetnost

Bilo kakva vrsta kolekcionarstva, aktivnosti ili hobija u čoveku se razvije u jednom mometnu života i ugalvnom, nikada ne prestaje,…

.

Mladi Borani pod pritiskom: Kako opstati u rudarskoj koloniji

Jedna od prvih stvari koje se primete pri ulasku u Bor jeste vozni park. Voze se skupi automobili, džipovi, limuzine.…

.

Radionica medijske pismenosti i odnosa s javnošću u Američkom kutku

U Američkom kutku Novi Sad u ponedeljak 24. juna biće održana radionica na temu medijske pismenosti i odnosa s javnošću. Radionicu…

.

Borska mladost u senci rudnika: paljba, bleja, lopata

Bor je grad sa drugom najvećom prosečnom platom u Srbiji. Prvi je Beograd. 

.

Poziv za učešće na konkursu Fonda "Radimo zajedno"

Grupa IZAĐI iz Novog Sada pozvala je zainteresovane da podnesu predloge projekata za podršku LGBTQI+ osobama u ostvarivanju prava na…

.

Muškarci i rodna ravnopravnost: doprinos počinje iz najbližeg okruženja

Rodna ravnopravnost važna je i za muškarce u društvu. Zbog toga je neophodno zajedničkim naporima suzbijati predrasude o feminizmu i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo