...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Društvo / Aktivizam

Peticija za očuvanje parka kod Muzeja Vojvodine

18.08.2015.

Građanska inicijativa za očuvanje parka kod Muzeja Vojvodine danas od 19 do 22 časa organizuje akciju sakupljanja potpisa za očuvanje ove zelene površine i druženje uz akustičnu svirku.

.

Peticiju za očuvanje javne zelene površine kod Muzeja Vojvodine u Novom Sadu, na kojoj je predviđena izgradnja garaže, moći ćete da potpišete na licu mesta.

Aktivisti i aktivistkinje građanske inicijative u sredu 19. avgusta, od 19 do 22 časa, sakupljaće potpise u Zmaj Jovinoj ulici, kod Katedrale.

Skupština Grada Novog Sada 25. juna usvojila je predlog o izmeni Plana generalne regulacije na osnovu koga se predviđa izgradnja javne garaže na zelenoj površini koja se nalazi u starom jezgru grada, pored Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Rani javni uvid povodom izmene i dopune Plana generalne regulacije završen je 10. avgusta, a kako saznaje građanska inicijativa podneto je više od 70 primedbi građana i građanki na ovaj dokument.

 Izvor:RTV

Možda te još zanima:

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Istraživanje pokazalo koliko se životinje plaše ljudskog glasa

Ljudski glasovi znatno više izazivaju strah kod sisara od rike lavova, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Južnoj Africi.

.

Vlaknaste sonde za istraživanje odnosa između mozga i creva

Neuralna komunikacija između mozga i GI trakta je umešana u niz različitih stanja poput autizma i Parkinsonove bolesti. Međutim, proučavanje…

.

Postani deo nove startap generacije

Naučno tehnološki park Beograd u saradnji sa Poslovno tehnološkim inkubatorom tehničkih fakulteta organizuje novi studentski startap kamp ParkUP! 2023.

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Dan otvorenih vrata u NT parku

Dan otvorenih vrata u Naučno-tehnološkom parku biće održan u sredu, 31. maja u Fruškogorskoj 1. To je drugi dan otvorenih…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo