...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Eko kurir: Brzo, pouzdano, eko

29.04.2015.

Kompanija Eko kurir je osnovana sa željom da svima u Novom Sadu ponudi brzu i jeftinu uslugu prenosa i isporuke, pod sloganom brzo, pouzdano, eko, piše u sekciji "o nama" na sajtu firme. Da je u pitanju jedinstvena i humana ideja potvrdio nam je i jedan od eko kurira, mladić koji biciklom zalazi u svaki kutak Novog Sada Goran Đerić.

.

U pitanju je kurirska služba koja svoj posao obavlja isključivo na bajsevima i deo je udruženja ljubitelja biciklizma. "Osim te kurirske službe, bavimo se generalno biciklističkom kulturom. Relativno smo mlad tim, postojimo oko godinu i po dana, ali smo za ovo vreme uspeli mnogo toga da uradimo. Verovli ili ne, najbrži smo u gradu, a pri tom pazimo na životnu sredinu i širimo poruku koliko je važno voditi računa o zagađenju u vremenu u kojem živimo", kazao je za O radio Đerić.

Kako je objasnio, Eko Kurir stalno prima nove članove u svoje redove i taj "klub" nepretano raste. "Studenti teško mogu danas da nađu posao, a posebno ako se radi o part time poslu, uz koji lakše mogu uklopiti školske obaveze. Zato je naša firma dobra kao dopunski posao, kao vid rekreacije, dobar je za ljubitelje biciklizma i gradske vožnje, a usput mogu i da zarade", rekao je Goran.

ekokkurir jpg

Osim što paze na životnu sredinu i što promovišu sport kao način života, ekipa Eko kurira u svojim dostavama izlazi u susret i najstarijim građanima, kada su u pitanju neke obaveze koje oni ne mogu da obave. "Odemo im u apoteku, u prodavnicu, platimo im račune, a sve to veoma povoljno. Radimo is a građanstvom i sa pravnim licima, pa često prenosimo dokumetaciju iz jedne firme u drugu, i slično", ispričao nam je Goran.

Svi koji su zainteresovani da se priključe Eko kuririma, mogu ovaj tim pronaći na njihovom sajtu, gde se nalaze sve kontakt informacije, kao i na Facebook-u. "Na Fejsu smo naravno veoma aktivni i interaktivni. Osim o našoj kurirskoj službi, tu delimo i neke zanimljive informacije vezane za ekologiju, ekološke inovacije i teme", kazao je Goran.

Osim ovoga, Eko kurir organizuje i ekološke izlete, odnosno beg iz grada u prirodu. Jedan od poslednjih bio je tokom aprila, kada su biciklisti Eko kurira vozili do Čuruga i Stare Tise i tamo proveli jedno prelepo nedeljno popodne. Kako je Goran najavio, u planu je još ovakvih izleta i to u Neštin na Dunavu, pa i malo dalje do Carske Bare. Ovakavim izletima mogu se pridružiti svi Novosađani, bez obzira da li su članovi kluba ili eko kuriri.

Ceo razgovor u kojem je pomenuta i tema gradskog biciklizma u Novom Sadu, kao i infrastrukture, njenih benefita ili problema sa kojima se suočavaju biciklisti u gradu, poslušajte na kraju teksta!

M.L.

Možda te još zanima:

.

Deponija Duboko menja život Užičana

Regionalna deponija Duboko, koja je udaljena manje od tri kilometra od centra Užica gorela je dvadesetak dana. Sagorevanje đubreta dovodi…

.

Mali domaći brendovi u borbi protiv brze mode

Iako vam, možda, kada čujete reč brend na pamet padnu kompanije sa lokalima u velikim tržnim centrima, ono što je…

.

Ginekološko nasilje - i medicinski i društveni problem

Odlazak kod ginekologa važan je deo ženske svakodnevice i brige o reproduktivnom zdravlju. Tokom ginekološkog pregleda žene se nalaze u…

.

Neobično topao april ne donosi više UV zračenja

Prva polovina aprila donela nam je istorijski visoke temperature. Proteklog vikenda vazduh u Srbiji je dostizao temperaturu do 30 stepeni…

.

Studentski standard u procepu između želja i mogućnosti

Rast inflacije u poslednjih par godina ostavio je traga i na svakodnevne troškove života studenata. Rat u Ukrajini i globalna…

.

Transformacija otpada u hranu: revolucija iz uljane repice

Jeste li razmišljali o tome šta ćete jesti sutra? Pod sutra ovde podrazumevamo blisku budućnost u kojoj ćemo morati da…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo