...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Podcast

Šta se kuva: Muzika i veštačka inteligencija

05.12.2023. · 10:22

Emisija koja prati aktuelna dešavanja, teme, fenomene, nešto o čemu se priča na mrežama i među mladima. Fokus su mladi ljudi koji daju svoje mišljenje i iskazuju svoje stavove o tome.
.

Veštačka inteligencija se polako širi u sve pore društva i kulture, pa tako ni muzika nije izuzetak. Svedoci smo sve većem broju pesama koje su nastale uz pomoć veštačke inteligencije, pa tako možemo, na primer, da čujemo Kanje Vesta kako peva pesme Tejlor Svift, Majkla Džeksona kako peva Vikenda, 2Paca kako peva 50 Centa i slično. Veštačka inteligencija u muzici se ne koristi samo za takve zabavne stvari, već i razne druge. Jednim klikom možemo da dobijemo celu kompoziciju, imamo alate koji za svega nekoliko minuta mogu da izoluju vokale ili instrumente, kao i da urade završni master pesme.

Uzimajući sve to u obzir postavlja se pitanje kakva je budućnost muzičara i muzičke industrije? Da li će muzičari u budućnosti biti potrebni? Šta je sa ljudima koji se bave produkcijom, miksom i masteringom, da li će ostati bez posla? Tim pitanjima bavimo se u ovoj epizodi emisije "Šta se kuva?".

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo