...
TRENUTNO13:20 - 13:40Leto na O radiju

Podcast

Eko linija: Ekološke preporuke i generacijske razlike

29.04.2024. · 10:52

Emisija Eko linija bavi se ekološkim temama. Posebnu pažnju posvećujemo onome što svako od nas kao pojedinac može da uradi da bi dobrineo očuvanju životne sredine. Razgovaramo sa ekolozima, ali i sa običnim ljudima koji se trude da urade nešto kako bismo sačuvali planetu za generacije koje dolaze.

.

“Samo je jedna Zemlja!” To je slogan pod kojim je prvi put obeležen Svetski dan životne sredine. Danas, posle više od 50 godina, i dalje govorimo o ozbiljnim klimatskim promenama koje su nas tokom nekoliko godina od klimatkih problema dovele do globalne klimatske krize. Ekološke poruke i upozorenja na klimatske promene nisu tu od juče. Godinama se plasiraju i tokom generacija su drugačije prihvatane. Mnoge generacije su ih shvatale nedovoljno ozbiljno i odmahivale glavom kao na upozorenje pred malo jaču kišu. Te generacije i danas razmišljaju o tome kako će se priroda sama regenerisati i kako smo mi, ljudi, suviše mali da bismo mogli da uništimo ovoliku planetu.

Mlađi nekako lakše prihvataju ekološke preporuke i usvajaju nova pravila. 

Danas u ekoliniji razgovaramo o tome koja generacija najlakše prihvata nove norme ponašanja kada pričamo o očuvanju planete. Ostaje samo pitanje da li smo zakasnili ako se oslanjamo samo na njih. 


  • 12:50 Leto na O radiju
  • 13:10 Pesma dana
  • 13:20 Leto na O radiju
  • 13:40 Prava stvar
  • 13:50 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo