...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Muzika

Zdenko Franjić u četvrtak u Novom Sadu!

01.03.2017.

Kultna nezavisna muzička etiketa iz Hrvatske – Slušaj Najglasnije!, njen tvorac Zdenko Franjić i bend Babilonci biće gosti novosadskog udruženja Četiri u četvrtak 2. marta od 20 sati!

.

Zdenko Franjić, često nazivan i dobrim duhom undergrounda, poznat je kao prvi nezavisni izdavač s ovih prostora, zaslužan za objavljivanje albuma Majki, Overflowa, Bambi Molestersa, Satana Panonskog, Goribora, Damira Avdića i mnogih drugih bendova i stvaralaca koji su u međuvremenu ostvarili status priznatih autora i oživeli scenu na području bivše Jugoslavije.

Za njega i za njegovu etiketu je čuo svako ko iole prati domaću scenu, a gotovo svi mladi bendovi na početku sanjaju samo jedan san - naći se na njegovoj kompilaciji "Bombardiranje New Yorka". Tokom višedecenijskog rada objavljeno je više od 200 albuma.

U galeriji udruženja Četiri moći ćete da pregledate muzička i literarna izdanja ovog kultnog izdavača i čujete neobičan sastav Babilonci.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 20. do 26. maja

Novi Sad ove nedelje nudi interesantan niz događaja, uključujući koncerte, filmske projekcije, promocije, predstave i žurke koje ne smete propustiti.

.

Nedeljni vodič od 13. do 19. maja

Zanimljivih događaja ne nedostaje ni ove nedelje u Novom Sadu.

.

Nedeljni vodič od 06. do 12. maja

Početak maja donosi nam veliki izbor događaja!

.

Ritam Evrope! ove godine od 7. do 10. maja

Ovogodišnja manifestacija Ritam Evrope! održava se od 7. do 10. maja u Novom Sadu i obuhvata četiri događaja. Kakos u…

.

Otvoren konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za "Nagradu Milan Mladenović 2024". Pod sloganom "Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od…

.

Zasviraj na EXIT festivalu

EXIT festival i kompanija Visa su raspisali tradicionalni Play @ EXIT konkurs, u okviru kojeg će ukupno šest izabranih autorskih…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo