...
TRENUTNO14:00 - 15:00ŠpacirBećar

Muzika

Rokenrolom kroz galaksiju

21.09.2023.

Mladi novosadski rokenrol bend Projekat M 31 ozbiljno radi na svom prvom albumu i uvežbavanju novih pesama u studiju Dušana Obradovića. Ovaj, za sada demo bend, koji predvodi osnivač i autor svih tekstova Miloš Sečanski ima snimljenih nekoliko pesama, a činjenica da je sastavljen od mladih, ali veoma iskusnih muzičara nagoveštava da se od njih može mnogo očekivati. 

.

"Projekat M 31 je nedavno osnovan bend, a za one koji ne znaju, M 31 je oznaka za galaksiju Andromedu. Pošto smo ljubitelji astromonije i kosmičke enegrije rešili smo da sve to uklopimo i u našu muziku", priča Miloš na početku razgovora za Oradio.

Projekat M 31 nije prvi za muzičare koji su okupljeni u njemu, sa kakvim iskustvom dolazite u bend?

Nas u je u bendu petoro i svako od nas ima neki projekat iza sebe. Jovana, pored toga što peva u horu nastupa i sa Divljim Jagodama kao prateći vokal, Dušan ima svoje bendove Non Grata i Negde Između, Rade i Igor sviraju u bendu Empathy Soul Project, tako da smo svi iz različitih sfera i žanrova, ali svakako dolazimo iz rokenrola i ovde smo da pravimo našu, autorsku muziku.

Ko je zadužen za koncept tekstova, pesama i pokretanje autorskog momenta?

Tekstovi su, za sada, svi moji. Ja dolazim sa nekom baznom idejom od koje kreće stvaralački deo. Sve to na probama dorađujemo, svako ima prava da predloži i tempo, deonice, solaže i moram reći da u tom delu najviše uživamo. Taj zajednički stvaralački momenat je nekako i najlepši u svemu ovom.

 

Andrometa, Kosmos, nauka, čime su inspirisani tekstovi?

Generalno su takstovi inspirisani ljudskom sudbinom i uglavnom su to priče koje su se već desile. Najviše se bavim međuljudskim odnosima, na primer, između dva prijatelje ili između momka i devojke. 

Kada će i gde sve ovo biti predstavljeno publici?

Trenutno smo fokusirani na snimanje naših pesama, jer sigurno imamo materijala za dva albuma, tako da tu ima posla za narednih godinu dana sigurno. Voleli bismo da negde na jesen ili zimu nastupimo zajedno sa još nekim autorskim bendom i predstavimo naš rad uživo.

Razgovor s Milošem poslušajte ovde:

Jovan Vanja Marjanović

foto: Projekat 31

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ništa nije strašno osim što je sve strašno

Moderno doba naviklo nas je da se sve menja kao na traci i da za mnoge bitne stvari prosto nemamo…

.

Duga je noć do Malmea

Iako se takmičenje Pesma za Evroviziju svake godine uzbuđeno iščekuje, publika nije mnogo upoznata sa procesom pripreme kroz koju takmičari…

.

Nedeljni vodič od 26. februara do 3. marta

Poslednje nedelje februara vas očekuje dosta zanimljivih stand up večeri, a tu su i razni koncerti i književne večeri.

.

Iva Lorens: "Dom" je ključna stvar, tu je najudobnije i najslobodnije!

Pred nama je još jedno takmičenje "Pesma za Evroviziju", na kome se bira predstavnik Srbije na najvećem evropskom muzičkom takmičenju…

.

Takmičenje za frankofonu pesmu

Svake godine u Srbiji, stotine pevača-amatera okušaju svoju sreću na Takmičenju za frankofonu pesmu koju organizuje Francuski institut u saradnji sa Studentskim…

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. februara

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su radionice, predavanja, stand up večeri, koncerti i žurke.

  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Jump Around
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo