...
TRENUTNO13:00 - 14:00Pop up

Muzika

Rokenrolom kroz galaksiju

21.09.2023.

Mladi novosadski rokenrol bend Projekat M 31 ozbiljno radi na svom prvom albumu i uvežbavanju novih pesama u studiju Dušana Obradovića. Ovaj, za sada demo bend, koji predvodi osnivač i autor svih tekstova Miloš Sečanski ima snimljenih nekoliko pesama, a činjenica da je sastavljen od mladih, ali veoma iskusnih muzičara nagoveštava da se od njih može mnogo očekivati. 

.

"Projekat M 31 je nedavno osnovan bend, a za one koji ne znaju, M 31 je oznaka za galaksiju Andromedu. Pošto smo ljubitelji astromonije i kosmičke enegrije rešili smo da sve to uklopimo i u našu muziku", priča Miloš na početku razgovora za Oradio.

Projekat M 31 nije prvi za muzičare koji su okupljeni u njemu, sa kakvim iskustvom dolazite u bend?

Nas u je u bendu petoro i svako od nas ima neki projekat iza sebe. Jovana, pored toga što peva u horu nastupa i sa Divljim Jagodama kao prateći vokal, Dušan ima svoje bendove Non Grata i Negde Između, Rade i Igor sviraju u bendu Empathy Soul Project, tako da smo svi iz različitih sfera i žanrova, ali svakako dolazimo iz rokenrola i ovde smo da pravimo našu, autorsku muziku.

Ko je zadužen za koncept tekstova, pesama i pokretanje autorskog momenta?

Tekstovi su, za sada, svi moji. Ja dolazim sa nekom baznom idejom od koje kreće stvaralački deo. Sve to na probama dorađujemo, svako ima prava da predloži i tempo, deonice, solaže i moram reći da u tom delu najviše uživamo. Taj zajednički stvaralački momenat je nekako i najlepši u svemu ovom.

 

Andrometa, Kosmos, nauka, čime su inspirisani tekstovi?

Generalno su takstovi inspirisani ljudskom sudbinom i uglavnom su to priče koje su se već desile. Najviše se bavim međuljudskim odnosima, na primer, između dva prijatelje ili između momka i devojke. 

Kada će i gde sve ovo biti predstavljeno publici?

Trenutno smo fokusirani na snimanje naših pesama, jer sigurno imamo materijala za dva albuma, tako da tu ima posla za narednih godinu dana sigurno. Voleli bismo da negde na jesen ili zimu nastupimo zajedno sa još nekim autorskim bendom i predstavimo naš rad uživo.

Razgovor s Milošem poslušajte ovde:

Jovan Vanja Marjanović

foto: Projekat 31

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 13. do 19. maja

Zanimljivih događaja ne nedostaje ni ove nedelje u Novom Sadu.

.

Nedeljni vodič od 06. do 12. maja

Početak maja donosi nam veliki izbor događaja!

.

Ritam Evrope! ove godine od 7. do 10. maja

Ovogodišnja manifestacija Ritam Evrope! održava se od 7. do 10. maja u Novom Sadu i obuhvata četiri događaja. Kakos u…

.

Otvoren konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za "Nagradu Milan Mladenović 2024". Pod sloganom "Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od…

.

Zasviraj na EXIT festivalu

EXIT festival i kompanija Visa su raspisali tradicionalni Play @ EXIT konkurs, u okviru kojeg će ukupno šest izabranih autorskih…

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 13:00 Pop up
  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo