...
TRENUTNO14:00 - 15:00Superoperater

Muzika

Prijavi se za Letnju džez akademiju

20.06.2019.

Kulturni centar Novog Sada otvorio je prijave za učešće na devetoj Letnjoj džez akademiji Novi Sad – Dortmund, koja će biti održana od 13. do 21. jula u Novom Sadu. Kao i prethodnih godina, sa polaznicima će raditi deset izuzetnih muzičara i profesora iz Srbije i Dortmunda.

.

Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund nastala je kao potreba mladih muzičara iz Novog Sada i džez muzičara uopšte da proširuju svoje znanje i umeće i da sviraju sa umetnicima iz drugih gradova. Osim muzičara iz Novog Sada, polaznici akademije su i džez muzičari iz drugih gradova Srbije, iz regiona i iz Dortmunda.

"Direktna saradnja KCNS sa jazz umetnicima iz Dortmunda traje već 16 godina, a započela je gostovanjem Big benda Jazz Akademije 'Glenn Buschmann' na Novosadskom jazz festivalu. Saradnja se širila, dobijala nove sadržaje i dimenzije, a deo ove lepe priče o saradnji je svakako i Letnja jazz akademija Novi Sad – Dortmund, koja je nastala kao posledica saradnje sa saksofonistom i profesorom Jazz akademije 'Glenn Buschmann', Uwe Plathom, koji je od prošle godine i direktor ove jazz akademije", navode organizatori.

Prijave za akademiju traju do 14. jula, a učešće je besplatno. Prijavni list možete pronaći na sajtu Kulturnog centra Novog Sada.

U okviru Letnje džez akademije biće održano više koncerata i džem sešna.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo