...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Završetak Exita u znaku nešto tvrđeg zvuka

15.07.2024.

Četvrtog i poslednjeg dana ovogodišnjeg EXIT festivala publika na Petrovaradinskoj tvrđavi imala je priliku da uživa u rok i metal muzici na Mejn stejdžu, kao i u koncertima mladih izvođača na Fusionu.

.

Cavalera conspiracy

Najveći broj posetilaca sa kojima smo razgovarali došao je na Tvđavu zbog Maxa Cavalere i Toma Morella. Program na Mejn Stejdžu je počeo koncertom metal benda Anathema, dok su u 21h na binu izašli Cavalera conspiracy. Nina iz Rusije, jedna od posetiteljki sa kojima smo razgovarali, kaže da je koncert Maxa Cavalere bio jedan od glavnih razloga zbog kojih je došla na ovogodišnji EXIT, ali su je oduševili i nastupi na Eksploziv stejdžu.

"Kupili smo karte za svaki dan festivala i uzeli smo odmor da bismo dolazili. Fascinirani smo, ovo je životno iskustvo. Eksploziv stejdž je takođe odličan sa black metal i metal muzikom", ispričala nam je Nina. 

altin gun exit 2024 foto irena

Nakon braće Kavalera, na Mejnu su nastupili turski Altin Gun i Tom Morello, nekadašnji gitarista Rage Against the Machine. Kao i prethodnih dana, razgovarali smo sa publikom koja je prvi put na festivalu, ali i onima koji imaju višegodišnje iskustvo na EXIT-u. 

"Ovo mi je sedmi put na EXIT-u i moji utisci su da je bio bolji i malo energičniji pre, otprilike, šest godina. Nešto se tu promenilo. Ne kažem da je loše, ali vidim neku promenu", rekla nam je Helena iz Novog Sada. 

kruz roudi exit 2024 foto irena

Kruz Roudi

Dok je veče na Mejn stejdžu bilo rezervisano za rok i metal koncerte, na Fusionu smo slušali nekoliko mladih izvođača. Program su otvorili Kruz Roudi, bend koji je jedan od pobednika konkursa Serbia Creates: The Spotlight. Sa trojicom članova benda - Mladenom Rakićem, Nemanjom Đorđevićem i Danilom Milivojevićem razgovarali smo neposredno nakon njihove svirke.

"Bilo je ekstra! Fusion je jako dobro reagovao na nas i mi isto na tu binu i to ozvučenje. Pesme zvuče jako dobro kad se sviraju na tako velikoj bini, ja sam prezadovoljan", ispričao nam je Mladen Rakić. 

vimoksha exit 2024 foto irena

Vimoksha

Na Fusionu je nakon Roudija nastupila Zhiva, a potom i Vimoksha. Koncerte oko ponoći na ovom stejdžu obeleži su Funk Shui i Grše. Sinoćnim programom ujedno je završen ovogodišnji EXIT, koji je ekipa Oradija ispratila iz terenskog studija tokom svih pet dana.

Ceo prilog o poslednjem danu EXIT-a možeš poslušati u prilogu: 


I. Č. 

Foto: Irena Čučković / Oradio

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Lufthansa: Klupski nastupi su stvarniji

Šestočlani bend Lufthansa, osnovan 2020. godine u Severnoj Makedoniji, već je postao značajan akter na regionalnoj muzičkoj sceni. Sastav čine…

.

Luka Rajić: Putovanje kroz kreativni proces

Debitantski album "Deca novog milenijuma" Luke Rajića, jednog od najperspektivnijih pop kantautora i izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni, izlazi u…

.

Joker Out: Snovi se ostvaruju

Joker Out su uspeli za svega nekoliko godina da poruše sve granice. Jedan bend iz Slovenije je postao poznat širom…

.

Nova Energija na EXIT-u: Tam i Jymenik o muzici, prijateljstvu i supermoćima

Novu dimenziju pop zvuka na domaću scenu donose dve mlade autorke tam & Jymenik, koje su poslednje večeri ovogodišnjeg EXIT…

.

Subota na EXIT-u: od panka do romantike

Subotu na EXIT-u možete da prepoznate po nekoliko stvari. Na prvom mestu, to je publika koje ima mnogo više i…

.

Džinovska buba i vrući ritmovi na Gradić festu

Ovogodišnji 24. Festival uličnih svirača – Gradić fest otvoren je tradicionalnom povorkom koju su predvodili “Microcosmos” - Planète Vapeur iz Nice…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo