...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Počinje Exit festival!

05.07.2017.

Došlo je i to doba godine kada nas trese Exit groznica. Još jednom spavamo i kreće ludilo na Petrovaradisnkoj tvrđavi koje će trajatido nedelje. Exit ove godine zvanično startuje šestog, a traje do devetog jula. Meteorolozi kažu da ove godine nećemo morati da nosimo kabanice, ali nemojte ništa prepuštati slučaju. 

.

Nakon što se večeras uz Killerse zagrejemo za ono što nas očekuje naredna četiri dana žurka zvanično može da počne. A toga u Novom Sadu sigurno neće manjkati. Kapije Tvrđave se, kao i svake godine, otvaraju u 19 časova, a tada i prvi bendovi staju na bine kojih ove godine ima dvadeset. Prvo veče  Mejn Stejdž otvaraju Novosađani Obojeni program, zatim su tu Jesus and Mary Chain a nakon njih Liam Gallagher. Što se Fusion bine tiče tamo ćemo imati priliku da između ostalih čujemo i Anu Ćurčin, Pips Chips & Videoclips, Princess Nokiu kao i Bjesove. Za ljubitelje elektronske muzike prvo veče donosi imena poput Paul Kalkabrenner, Recondite i Andrew Meller.

Nakon što se odmorimo i napunimo baterije dolazimo do druge večeri festivala. Pitali smo posetioce našeg grada čijem nastupu se najviše raduju i šta je ono što bi svakome preporučili da poslušaju.

Ja sam za Liama Gallaghera.

Meni je favorit Rag'n'Bone Man.

Jedni od mojih heroja sa ovogodišnjeg Exita su The Jesus and Mary Chain.

Alan Walker, Jason Derulo i Obojeni program.

Liama Gallaghera pogotovo zato što moj drugar svira bubnjeve u bendu, i naravno Jasona Derula i Hardwella.

liam gallagher exit

O radio je i ovog puta na licu mesta tako da možete da očekujete ekskluzivne intervjue, video i audio priče sa izvođačima, ali i posetiocima festivala. Portparolka Exit-a Danijela Piperčević kaže da nas očekuje mnogo šerenila i dobre muzike, kao i svake godine.

"Ove godine posebno, pošto slavimo pedeset godina od poznatog leta ljubavi iz 1967. godine i slavimo hipi pokret. Dosta je izvođača koje ne smete da propustite. Za početak tu su Jake Bugg, Hardwell, Nina Kravitz, Solomun, Masimo Savić. Naravno, očekuje nas još imena i iznenađenja".

I Julija Mitrović koja je u pr timu Exita ima svoje favorite i izvođače za preporuku.

"Svakako kao i svi ostali jedva čekam da čujem The Killers. To je bend koji sam obožavala kada sam bila u osnovnoj školi. Preporučila bih svima da dođu na Tvrđavu i da ih poslušaju. Izdvojila bih još jedan svoj favorit. U pitanju su Years&Years, ekektro pop senzacija iz Britanije. Prosto je nemoguće da čujete njihovu muziku i glas Olija Alexandera a da vas ne natera na ples. Jedna od bina koja svakako zavređuje pažnju je Fusion stejdž, i ja najviše volim tamo da provodim vreme. Ove godine se vrlo radujem nastupu Princess Nokia. Ona je u suštini andregraund zvezda koja sve više ide ka mejnstrimu. I za kraj bih izdvojila The Jesus and Mary Chain koji su ipak indie pop pioniri".

exit main stage

Svake godine Exit ima takozvani 'najjači dan' i to obično bude subota. Ni ove godine situacija nije drugačija jer kako se sada čini treći dan će da bude rasprodat. A ko je krivac za to? Pa Jason Derulo, Duke Dumont, Robin Schulz, Noisia, Discharge, Acidez, Edo Maajka, Sve barabe, Rufus, Bjarki  i mnogi drugi.

Četvrto veče budi onaj osećaj 'kako li je sve samo brzo prošlo' i onaj 'ko će dočekati narednu godinu'. Dok ne upadnemo u potpuni bedak pred nama je zatvaranje 17. Exit festivala. U nedelju slušamo Del Arno band, Roisin Murphy i Rag'n'Bone Man-a na Mejn stejdžu dok će na Fusion bini svirati Škrtice, Masimo Savić, Stereo banana i još mnogi drugi. Poslednji dan festivala se uvek završava u kasnim jutarnjim satima na DJ Areni tako da ponesite sunčane naočare.

Ako ste nekim slučajem rešili da ne idete ove godine na Exit festival, a naša preporuka vam je upravo promenila mišljenje onda je bitno da znate da karte za sva četiri dana koštaju 13 990 dinara. Exit avanturi tu nije kraj. Završnica je u Budvi na plaži Jaz gde od 13. do 15. jula traje još jedan Seadance festival koji je kruna ovogodišnjeg Exit-a. Svima vama koji žurku nastavljate želimo srećan put, lep provod i lepo vreme.

Jelena Mijatović

 

Možda te još zanima:

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

.

Kejt: Glas je moćna stvar!

Katarina Bogićević, poznatija kao Kejt, već duži niz godina pored glumačke gradi i muzičku karijeru. Šira publika je upoznala u…

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

.

The Toasters: Publika nas menja

Kultni američki ska sastav The Toasters nakon četiri decenije staža na sceni "ne stiska kočnicu, već dodaje gas“. Iza sebe…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo