...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Muzika / Festivali

O radio na Exit-u: Dan treći

09.07.2017.

Posećenost prva dva festivalska dana po običaju nadamaši treći. Subota je udarni dan, a obeležili su je nastupi festivalskih hedlajnera Edo Majka, Jason Derulo, Noisia i Foreign Beggars koji su privukli sinoć hiljade i hiljade posetilaca na glavnu festivalsku binu. Istovremeno na Dance Areni đuskalo se uz Lady Lee, Stamen, Robina Shulza i Duka Dumonta.

.

edomajka jpg

Ono što je mene privuklo je gitarski, žešći zvuk na drugim stejdževima, ponajviše na Explosive stejdžu koji su sinoć obeležili nastupi kultnih pankera Angelic Upstarts i Discharge. Iako sam saznala da pevač Upstartsa Thomas 'Mensi' Mensforth ima ozbiljnih problema sa srcem, na nastupu se to nije videlo.

upstarts jpg

S obzirom na to da sviraju četrdeset godina, za poštovanje su entuzijazam i srčanost sa kojima još uvek nastupaju. U publici sam kao i prethodnih večeri srela poznate i drage ljude koje inače srećem na svirkama te zaključismo da se na ovom stejdžu okupljamo kao na godišnjici mature.

Publika je na Fusion stejdžu uživala u nastupima Kralja Čačka, Zabranjenog Pušenja i Zvonka Bogdana. Nastup Zvonka Bogdana, za koji su se mnogi čudili otkud na Exitu, bio je jedan od posećenijih na koji sam usput banula, prelazeći moju standardnu rutu od Explosive do Fusion bine. Poštujem umeće Zvonka Bogdana, iako lično nisam fan tamburica, ali sam fan i prijateljica mnogih ljudi koje sam tamo zatekla. Većinu sam nakon Zvonka zatekla i na pomenutim Upstartsima. I to podržavam.

zvonko2 jpg

Energičan, brz i bučan nastup na Explosive bini imao je još jedan jedan kultni britanski bend Discharge, čiji nastup je bilo apsolutno zadovoljstvo poslušati i pogledati. Pored toga stigla sam i da bacim oko i uho na latino binu, rege binu i binu koja se ove godine prvi put pojavila na festivalu Pachamama zone, od milošte nazvana mantra bina, koja je odlično mesto za relaks. Poslednje festivalske večeri koja je pred nama ne propustite Roisin Murphy, Rag'n'Bone Man, Škrtice i Massima Savića, a moji favoriti večeras su bendovi Stray Dogg, The Bambi Molesters i The Black Dhalia Murder. 

 Audio prilog poslušajte u plejeru:

 Jovana Zdjelarević

Možda te još zanima:

.

Poznati prvi finalisti Demofesta

Sinoć je u Banjaluci počeo deseti Demofest, koji je na tvrđavu Kastel privukao nekoliko hiljada posetilaca raspoloženih da se uz…

.

Lovefest: Energija susreće disko!

Drugo veče Lovefesta bilo je u znaku elektronske muzike i hip hopa, ali na Energy bini apsolutni hit bio je…

.

Četiri mačke na krovu dok u pozadini svira punk džez

Bend Jolly Little Bunch osnovan je 2017. godine u Novom Sadu. U bendu su Dragutin Šuković Šule (gitara/vokal), Marko Ramone Vanović…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Too much of such: Udruženi muzikom, inspirisani hranom

Muzičko istraživanje melodija i ritmova specifično je za muzičare velikog znanja i iskustva. Iako spada u mlađu generaciju novodaskih muzičara,…

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo