...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Krizni štab dao saglasnost za održavanje festivala

16.06.2021.

Ujedinjeni festivali Srbije dobili su od Kriznog štaba saglasnost za održavanje ovog leta, pod uslovima iz bezbednosnog protokola Safe Events Serbia koji predviđaju da se ulazak na festivale kontroliše i ograničava na one koji su vakcinisani, imaju antitela nakon preležanog virusa Kovid-19, ili su negativni na PCR ili brzom antigenskom testu.

.

foto: Exit festival

Kako se navodi u saopštenju Ujedinjenih festivala Srbije, pravo na održavanje najpre su dobili festivali koji se održavaju u junu i julu – Arsenal i Exit, dok će ih avgustovski festivali – Lovefest, Beer fest i Nišville – dobiti u najskorijem periodu.

"Tek će se pokazati kakve je sve posledice na mentalno zdravlje ostavila pandemija, ali za sada su istraživanja pokazala da je depresija povećana za 700 odsto. Međutim, saglasnost za održavanje festivala u Srbiji i širom sveta napokon budi optimizam i daje viziju povratka normalnom životu. Ovakvom odlukom ujedno može da počne oporavak manifestacione privrede, teško pogođene zabranom rada koja traje već 15 meseci", kaže se, pored ostalog, u saopštenju.

Ujedinjeni festivali Srbije su uz podršku platforme "Srbija stvara", Ministarstva zdravlja i gradova Beograda i Novog Sada pokrenuli nacionalnu kampanju za vakcinaciju mladih, sa ciljem da pre 21. juna više od 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije bude vakcinisano.

Prvi festival koji će ovog leta biti održan u Srbiji je kragujevački Arsenal fest, od 24. do 26. juna. Exit festival će biti održan u Novom Sadu od 8. do 11. jula, jubilarno 15. izdanje Lovefesta biće od 5. do 7. avgusta u Vrnjačkoj Banji, Nišville Jazz Festival se održava od 12. do 15. avgusta na Niškoj tvrđavi, dok se Beogradski festival piva, Beer Fest, planira od 19. do 22. avgusta, a Belgrade Music Week od 26. do 29. avgusta, na beogradskom Ušću.

Možda te još zanima:

.

Za zabavu Štrand, za opuštanje Oficirac

Nedavno je počelo leto, a sa ovim godišnjim dobom kreće i sezona kupanja. Novi Sad ima nekoliko plaža pored Dunava, a…

.

Nedeljni vodič od 27. juna do 3. jula

Kraj juna i početak jula donose nam zanimljive tribine, žurke i muzičke nastupe. Idealan način da provedete ove vrele letnje…

.

Exitov kamp i ove godine na Štrandu

Exitov kamp će i ove godine biti smešten na novosadskom Štrandu, od 5. do 12. jula, najavljuju organizatori. Kako se…

.

Festival pomirenja: Ozbiljne teme u neformalnoj atmosferi

Od 25. do 27. juna u Kreativnom distrktu će biti organizovane tribine, filmske projkecije i koncerti sa jednim ciljem -…

.

Nedeljni vodič od 20. do 26. juna

Konačno stiže leto, a sa njim i gomila interesantnih događaja.

.

Poziv umetnicima da se prijave na konkurs Evropske prestonice kulture

Fondacija EPK Novi Sad 2022 pozvala je mlade umetnike iz Srbije da se prijave na konkurs "Umetnici. Sad!" i tako…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo