...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Muzika / Festivali

Krizni štab dao saglasnost za održavanje festivala

16.06.2021.

Ujedinjeni festivali Srbije dobili su od Kriznog štaba saglasnost za održavanje ovog leta, pod uslovima iz bezbednosnog protokola Safe Events Serbia koji predviđaju da se ulazak na festivale kontroliše i ograničava na one koji su vakcinisani, imaju antitela nakon preležanog virusa Kovid-19, ili su negativni na PCR ili brzom antigenskom testu.

.

foto: Exit festival

Kako se navodi u saopštenju Ujedinjenih festivala Srbije, pravo na održavanje najpre su dobili festivali koji se održavaju u junu i julu – Arsenal i Exit, dok će ih avgustovski festivali – Lovefest, Beer fest i Nišville – dobiti u najskorijem periodu.

"Tek će se pokazati kakve je sve posledice na mentalno zdravlje ostavila pandemija, ali za sada su istraživanja pokazala da je depresija povećana za 700 odsto. Međutim, saglasnost za održavanje festivala u Srbiji i širom sveta napokon budi optimizam i daje viziju povratka normalnom životu. Ovakvom odlukom ujedno može da počne oporavak manifestacione privrede, teško pogođene zabranom rada koja traje već 15 meseci", kaže se, pored ostalog, u saopštenju.

Ujedinjeni festivali Srbije su uz podršku platforme "Srbija stvara", Ministarstva zdravlja i gradova Beograda i Novog Sada pokrenuli nacionalnu kampanju za vakcinaciju mladih, sa ciljem da pre 21. juna više od 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije bude vakcinisano.

Prvi festival koji će ovog leta biti održan u Srbiji je kragujevački Arsenal fest, od 24. do 26. juna. Exit festival će biti održan u Novom Sadu od 8. do 11. jula, jubilarno 15. izdanje Lovefesta biće od 5. do 7. avgusta u Vrnjačkoj Banji, Nišville Jazz Festival se održava od 12. do 15. avgusta na Niškoj tvrđavi, dok se Beogradski festival piva, Beer Fest, planira od 19. do 22. avgusta, a Belgrade Music Week od 26. do 29. avgusta, na beogradskom Ušću.

Možda te još zanima:

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. marta

Prva nedelja marta donosi u Novi Sad dosta zanimljivih događaja, pogotovo koncerata.

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo