...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Exit Village očekuje kampere

06.07.2016.

Vrata Exit kampa su zvanično otvorena, a u prvih nekoliko sati je deo Štranda u hladu već bio popunjen. Festivalska atmosfera se oseća na svakom koraku, a naša ekipa je otišla da proveri da li sve funkcioniše i kakvu zabavu možete tamo da očekujete.

.

Među prvim gostima kampa bili su i ove godine novinari koji su prvi želeli da vide da li je kamp profunkcionisao. U društvu sa PR licem Exita Danielom Piperčević saznajemo da nismo prva novinarska ekipa u kampu, kao i da gosti tek pristižu.

"Kamperima je sve obezbeđeno, dovoljan broj tuševa i toaleta, Exit shop sa opremom za kampovanje, a pored toga tu su i volonteri koji su 24 sata na raspolaganju. Na ulazu se nalazi mesto za čuvanje vrednih stvari kao i mesta za punjenje telefona", poručila je Daniela.

Exit Village se već treći put nalazi na krajnjem delu Štranda, desno od Mosta slobode. Veći broj volontera je takođe stigao u kamp, gde su se upoznavali sa svojim poslovima. Neki od njih su već bili na mestima i radili punom parom, naročito oni koji rade na zameni vaučera.

Odmah na ulazu u kamp se nalazi i Info pult iza kojeg stoje troje vrlo pričljivih volontera. Zadatak im je da strance upute na mesta gde mogu da jedu i piju, kao i da im preporuče šta bi mogli da posete dok su u Novom Sadu. Došli su vrlo spremni, pravi Exit Google.

Nažalost niko od njih nije ovlašćen da daje izjave, ali su kažu time spašeni previše radoznalih novinara. Ne marimo, znamo da  imaju  posla. Poznato je da skoro ceo festival iznesu ovi mladi entuzijasti.

Budući da stanovnici Exit seoceta tek treba da stignu, u kampu je juče još uvek bilo radno. Kamperi koji stignu među poslednjima će zateći mesta u središnjem sunčanom delu kampa, a najbržima ide mesto u hladovini, tradicionalno.

Daniela, PR, nas još podseća da očekuju oko 3000 kampera i ističe da je festivalska groznica među šatorima najveća.

"Svi oni koji posećuju festival znaju da kampovi sa sobom nose posebnu atmosferu koju ne treba propustiti. Ako mene pitate, ja bih uvek odabrala kamp", rekla je Daniela. 

To su nam potvrdile i devojke iz Kragujevca, Marija i Valentina koje su sestre i prvi put su na Exitu. Iskusno za prvi put, jer su došle među prvima i zauzele najbolje mesto. Kažu slušaće sve.

"Mi smo uglavnom došle samo zbog festivala i tog osećaja koji nosi. Nismo došle samo zbog jednog benda, slušaćemo šta stignemo", rekla je Marija. 

O zdravlju u kampu brine volonterska ekipa Crvenog krsta koja je opremljenja za najhitnije slučajeve. Mladi volonteri u smenama od po 12 sati su spremni da ukažu pomoć ako dođe do posekotina ili nekih drugih lakših povreda. Volonterka Crvenog Krsta Tina Krnješ je već u kampu i nada se da ni ove, kao ni prethodnih godina, neće biti mnogo posla.

kamp3 jpg

"Uglavnom nema posla, što je dobro po nas a naročito po druge. Kamperi se obično javljaju zbog alkoholisanog stanja i sitnih povreda", navela je ona. 

Nakon sat vremena muvanja po kampu, stižu i prvi kamperi,naravno iz Velike Britanije. Za njih je ovo velika avantura, a kako kažu došli su zbog Dance arene. Ovo im je druga godina na Exitu.

"Došli smo da se zabavimo, bićemo na Dance areni uglavnom. Jedva čekamo da sve počne", ispričao je Tim.

 kamp2 jpg

Sav slobodan prostor u kampu će već zauzeti brojni šatori, ali je gostima na raspolaganju Štrand. Za one koji dođu bez šatora ili vreće za spavanje, po vrlo povoljnim cenama mogu ih kupiti u Exit shopu. Exitov kamp će biti otvoren do 12. jula.

Nataša Šaru/Maja Leđenac 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=m-4in-_ck5Y

Audio: 

 

 

 

 

Nataša Šaru 

Možda te još zanima:

.

"Čovek patka": Početak novosadskog panka iz ugla glavnih aktera

Sinoć je u Kulturnom centru Novog Sada publici predstavljena knjiga "Čovek patka" koja treba da čitaocima da detaljniji uvid u…

.

Nedeljni vodič od 26. septembra do 2. oktobra

Navikavanje na jesenji period može da bude teško i depresivno, ali tu je gomila zanimljivih događaja koji će vam pomoći…

.

Decenija "Državnog posla": Kako opstaje najdugovečniji TV serijal?

Pre deset godina, na programu Radio-televizije Vojvodine emitovana je prva epizoda "Državnog posla", jednog od najdugovečnijih i najomiljenijih televizijskih serijala…

.

TAKT promoviše mlade neafirmisane kantautore

Predstojećeg vikenda na Indeksovoj tribini u Novom Sadu održava se 11. izdanje Tradicionalnog akustičnog kompozitorskog takmičenja (TAKT). Kako i sam…

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. septembra

Došlo je vreme da se oprostimo od leta i dočekamo jesen koja nam stiže u petak, 23. septembra. Da lakše…

.

Koncert Hladnog piva u Novom Sadu rasprodat, novi termin 7. oktobar

Bend Hladno pivo održaće još jedan koncert u Novom Sadu, dan ranije uoči već najavljenog velikog oproštajnog nastupa 8. oktobra…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo