...
TRENUTNO20:00 - 21:00Radio Gruvanje

Muzika / Festivali

Exit Village očekuje kampere

06.07.2016.

Vrata Exit kampa su zvanično otvorena, a u prvih nekoliko sati je deo Štranda u hladu već bio popunjen. Festivalska atmosfera se oseća na svakom koraku, a naša ekipa je otišla da proveri da li sve funkcioniše i kakvu zabavu možete tamo da očekujete.

.

Među prvim gostima kampa bili su i ove godine novinari koji su prvi želeli da vide da li je kamp profunkcionisao. U društvu sa PR licem Exita Danielom Piperčević saznajemo da nismo prva novinarska ekipa u kampu, kao i da gosti tek pristižu.

"Kamperima je sve obezbeđeno, dovoljan broj tuševa i toaleta, Exit shop sa opremom za kampovanje, a pored toga tu su i volonteri koji su 24 sata na raspolaganju. Na ulazu se nalazi mesto za čuvanje vrednih stvari kao i mesta za punjenje telefona", poručila je Daniela.

Exit Village se već treći put nalazi na krajnjem delu Štranda, desno od Mosta slobode. Veći broj volontera je takođe stigao u kamp, gde su se upoznavali sa svojim poslovima. Neki od njih su već bili na mestima i radili punom parom, naročito oni koji rade na zameni vaučera.

Odmah na ulazu u kamp se nalazi i Info pult iza kojeg stoje troje vrlo pričljivih volontera. Zadatak im je da strance upute na mesta gde mogu da jedu i piju, kao i da im preporuče šta bi mogli da posete dok su u Novom Sadu. Došli su vrlo spremni, pravi Exit Google.

Nažalost niko od njih nije ovlašćen da daje izjave, ali su kažu time spašeni previše radoznalih novinara. Ne marimo, znamo da  imaju  posla. Poznato je da skoro ceo festival iznesu ovi mladi entuzijasti.

Budući da stanovnici Exit seoceta tek treba da stignu, u kampu je juče još uvek bilo radno. Kamperi koji stignu među poslednjima će zateći mesta u središnjem sunčanom delu kampa, a najbržima ide mesto u hladovini, tradicionalno.

Daniela, PR, nas još podseća da očekuju oko 3000 kampera i ističe da je festivalska groznica među šatorima najveća.

"Svi oni koji posećuju festival znaju da kampovi sa sobom nose posebnu atmosferu koju ne treba propustiti. Ako mene pitate, ja bih uvek odabrala kamp", rekla je Daniela. 

To su nam potvrdile i devojke iz Kragujevca, Marija i Valentina koje su sestre i prvi put su na Exitu. Iskusno za prvi put, jer su došle među prvima i zauzele najbolje mesto. Kažu slušaće sve.

"Mi smo uglavnom došle samo zbog festivala i tog osećaja koji nosi. Nismo došle samo zbog jednog benda, slušaćemo šta stignemo", rekla je Marija. 

O zdravlju u kampu brine volonterska ekipa Crvenog krsta koja je opremljenja za najhitnije slučajeve. Mladi volonteri u smenama od po 12 sati su spremni da ukažu pomoć ako dođe do posekotina ili nekih drugih lakših povreda. Volonterka Crvenog Krsta Tina Krnješ je već u kampu i nada se da ni ove, kao ni prethodnih godina, neće biti mnogo posla.

kamp3 jpg

"Uglavnom nema posla, što je dobro po nas a naročito po druge. Kamperi se obično javljaju zbog alkoholisanog stanja i sitnih povreda", navela je ona. 

Nakon sat vremena muvanja po kampu, stižu i prvi kamperi,naravno iz Velike Britanije. Za njih je ovo velika avantura, a kako kažu došli su zbog Dance arene. Ovo im je druga godina na Exitu.

"Došli smo da se zabavimo, bićemo na Dance areni uglavnom. Jedva čekamo da sve počne", ispričao je Tim.

 kamp2 jpg

Sav slobodan prostor u kampu će već zauzeti brojni šatori, ali je gostima na raspolaganju Štrand. Za one koji dođu bez šatora ili vreće za spavanje, po vrlo povoljnim cenama mogu ih kupiti u Exit shopu. Exitov kamp će biti otvoren do 12. jula.

Nataša Šaru/Maja Leđenac 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=m-4in-_ck5Y

Audio: 

 

 

 

 

Nataša Šaru 

Možda te još zanima:

.

Sajam knjiga u Novom Sadu privukao mlade

Međunarodni sajam knjiga u Novom Sadu održan je prošle nedelje i privukao je veliki broj posetilaca koji su imali mogućnost da…

.

Raznolika ponuda knjiga i sadržaja na Sajmu knjiga

Međunarodni sajam knjiga i izložbu umetnosti "Art Expo" možete posetiti na Novosadskom sajmu do ponedeljka 13. marta. Pored glavnog sadržaja,…

.

Uprkos velikim planovima smenjen upravnik SNP-a Aleksandar Stankov

Dosadašnji upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov razrešen je dužnosti na današnjoj sednici Pokrajinske vlade, iako je do kraja njegovog…

.

Echo Spiritus: Atmosferično rok putovanje

Novosadski rok sastav Echo Spiritus je nedavno publici predstavio svoj treći singl simboličnog naziva "Treći svet". U međuvremenu, momci su…

.

Besplatna radionica o pokretanju podkasta

Povodom Svetskog dana radija, 13. i 14. februara u prostorijama EU Info Pointa (Bulevar Mihajla Pupina 17) u Novom Sadu…

.

Otvorene prijave za Međunarodni seminar sajber bezbednosti

Međunarodni seminar sajber bezbednosti 2023. biće održan u periodu od 25. februara do 5. marta u prostorijama Katedre za informatiku…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo