...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Black Eyed Peas za Oradio: Uvek držimo nogu na gasu!

13.07.2024.

Među najzvučnijim imenima na ovogodišnjem izdanju EXIT festivala je definitivno i bend Black Eyed Peas. Njihova muzika je obeležila dvehiljadite i mnogima, sa pravom, postala sinonim za ovu dekadu.

.

Foto: EXIT photo team

Svi pamte hitove koje je svojim glasom obojila neverovatna Stejsi Ferguson, poznatija kao Fergi. "My Humps“, "Don’t Lie“, "Shut Up“ su definitivno pesme koje su ostale sinonim za vreme kada se muzika slušala preko MTV-a ili radio stanica.

"Bili smo vrlo strastveni prema hip-hopu, muzici i brejkdensu. To je bilo sve što smo znali da radimo. Tako da smo veoma blagosloveni i zahvalni što imamo toliko obožavalaca i ljudi koji nas slušaju", priča za Oradio Apl.de.ap.

will.i.am i ekipa su i tokom protekle decenija imali veliki broj hitova, iako nisu nastupali od 2011. do 2015. godine. Nakon povratka na scenu, kratko su obnovili saradnju sa Fergie koja definitivno napušta grupu 2018. godine, no to nije uticalo na činjenicu da su svakim novim albumom širili svoju publiku.

BEP-Oradio-Exit

"Imali smo priliku da nastupamo širom sveta, da donesemo našu muziku s ljubavlju, sa zahvalnošću prema novoj bazi fanova, bilo da su to deca koja su odrasla uz nas ili deca koja su nova za našu muziku", rekao je Taboo prilikom gostovanja u studiju Oradija.

Momci su bili diskografski aktivni i proteklih nekoliko godina. Pre četiri godine izašao je album "Translation", dok je dve godine kasnije usledio "Elevation", koji su obeležile saradnje sa velikim imenima poput Šakire, Dejvida Gete, Nikol Šerzinger...

"Imamo novu energiju, sa J Rey Soul, koja nastupa sa nama već neko vreme. Tu su i nove pesme koje imamo, ne izvodimo samo stare klasike. Uvek stvaramo novu muziku - upravo smo izdali pesmu pod nazivom 'Tonight' sa saundtreka za film 'Loši momci 4' sa Vil Smitom i Martinom Lorensom. Tako da, zahvaljujemo se svim fanovima koji su nas podržavali, ne samo tokom dvehiljaditih već i sada u 2023. i 2020. godini", zaključuje Taboo.

Kako kažu, jedan od najzanimljivih momenata na svakom od nastupa jeste upravo ta sinergija starih i novih pesama, koja daje pravu eksploziju energije.

"Vrlo sam uzbuđen da vidim koje pesme publika zna. To će me veoma zanimati tokom koncerta. Uzbuđen sam jer imam priliku da nastupam ovde i donesem publici i stare i nove hitove. Ne mogu da dočekam početak koncerta", rekao je Apl.de.ap.

Čini se i da je publika prihvatila poslednja dva albuma Black Eyed Peasa, koji se razlikuju od onoga što smo slušali tokom dvehiljaditih. No, energija je i dalje tu.

"Mislim da je publika zaista uživala u vaša poslednja dva albuma. Na njima smo imali i zaista sjajne goste sa kojima smo sarađivali. Nadovezujemo se na tu zaostavštinu koju imamo, sa nogom na gasu. Nije nam važno da budemo samozadovoljni, već da izazivamo sebe da izbacujemo muziku visokog kvaliteta, visokog nivoa i da radimo sjajne saradnje", zaključio je Taboo.

Razgovor sa momcima iz Black Eyed Peas u studiju Oradija na Exitu poslušajte ovde:

 A. N. / M. L. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

IDEM: Novi album stiže na jesen

IDEM je solo projekat Antuna Alekse, tromboniste poznatog po radu u bendovima Porto Morto i JeboTon Ansambl, kao i pevača…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. septembra

Svi su se vratili u grad, pa su tako brojniji i događaji koji nas očekuju ove sedmice.

.

Ogroman insekt i akrobate iz Nice večeras vode na Festival uličnih svirača

Tradicionalno, velikom povorkom kroz centar Novog Sada, koja kreće u 19:30, počinje 24. Festival uličnih svirača - Gradić fest. Paradu…

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. avgusta

U Novom Sadu ove nedelje se održavaju brojni koncerti, a tu je i gomila drugih interesantnih događaja.

.

Festival uličnih svirača – tri dana muzike u Gradiću

Zadnja nedelja avgusta već 24 godine za redom rezervisana je za Festival uličnih svirača koji će i ove, kao i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo