...
TRENUTNO00:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Zanimljivosti

Najteže je zaigrati prvi put, sve ostalo je lako

28.09.2021.

Za nešto više od pet godina koliko postoji, Tik Tok je napravio pravu malu revoluciju. Kratki i dinamični video snimci, uglavnom propraćeni nekom popularnom muzičkom podlogom i plesom ili koreografijom, mnogima su prva asocijacija na ovu mrežu. Istina, ima tu i puno drugačijih video snimaka - od onih ozbiljnijih, edukativnih, pa do kratkih humorističkih formi.

.

Koliko je teško zaigrati na "mreži"?

Kako kaže Jana Vukojević iz plesnog udruženja Gruv, atraktivnost je ono što čini video popularnim, a to se postiče na različite načine.

"Snimak mora biti vizuelno privlačan da bi se svideo većoj populaciji i bio što više zapažen i mora biti primamljiv oku posmatrača. Što se tiče zvuka, to mora biti nešto što nas pokreće i ako vidimo da neko jako dobro igra i mi ćemo poželeti da to uradimo i pokažemo šta znamo", objašnjava Jana.

Često, gledajući nešto što nam se dopada, poput plesa na Tik Toku, pomislimo da to možemo super da uradimo i imitiramo. Naravno, kako kaže našta sagovornica, uvek je lakše gledati nekog drugog kako to radi, pogotovu ako još i ume.

tiktok jpg

Moderan ples i ples za mreže nisu isto

"Mislila sam da je mnogo lakše napraviti koreografiju za Tik Tok, međutim nema pravila. Kako sam ušla u celu tematiku videla sam da  je najlakše napraviti koreografiju na reči pesme. Tu se uglavnom poistovećuju reči i pokreti. Ako je neko profesionalni plesač i želi da se progura na Tik Toku, mora da napravi balans između nekih jednostavnih scenskih pokreta i onih kompleksnijih", kaže Jana.

Za svaku vrstu javnog eksponiranja, pa i na ovaj način, definitivno je potrebna hrabrost. Najteže je snimiti onaj prvi video, a ako on prođe dobro "snimanje" se polako podvuče pod kožu. Ipak je, čini se, lakše biti sa druge strane ekrana. Evo šta kažu sagovornici u našoj anketi:

"Nije me sramota da đuskam uz muziku koja se meni sviđa i kada sam tako raspoložena, naravno kod kuće, kad niko ne gleda."

"Nikada mi nije palo na pamet da đuskam na Tik Toku, ti generički plesovi su sve poznatiji ali meni nisu zanimljivi."

"To ne privlači one starije, to je više za decu koja vide šta drugi rade, pa požele i oni da urade isto. Ne mislim da to donosi bilo kakvu korist, a stariji koji to rade žele samo da se podmlade."

ples2 jpg

Neki ipak vole tradicionalnije forme

Ukoliko, pak, pripadate drugom taboru i odlučite da snimite neku koreografiju, morate izabrati i dobru muzičku podlogu. Popularni tonovi se menjaju iz dana u dan, a trendove je teško ispratiti u potpunosti.

"Plesovi nastaju i kao promocija nekih pesama. Mnogi izdavači su pravili pesme upravo za Tik Tok, kako bi mogli da osmisle neki ples na tu temu, da bi sve bilo što više ispromovisano. Tik Tok prati kako neko gleda određeni video i onda beleži kakve su reakcije i komentari. Što je više rekcija, više ljudi vidi taj sadržaj, Tik Tok dobro osmatra reakcije i onda to gura dalje", pojašnjava Jana Vukojević.

Ako želite da postanete popularni - sada je pravi trenutak. Samo nađite pesmu koja je u trendingu, smislite nešto kreativno i vaših pet minuta slave su tu na dohvat ruke. Ukoliko vam treba pomoć u tome, na mrežama možete pronaći veliki broj tutorijala u kojima je do detalja objašeno kako napraviti neku od popularnih koreografija. Srećno!

Prilog o tome kakvi se sve plesovi igraju na Tik Toku poslušaj u novom izdanju emisije Pop up:

M. Lazić

Možda te još zanima:

.

Nova Evil Dead igra: Flešbek na horore osamdsedetih

Do kraja godine bi trebalo da se na striming platformi HBO Max pojavi "Evil Dead Rise", novi naslov u ovom…

.

Pentagon izveštava o porastu NLO-a u poslednjih 20 godina

Sve veći broj neidentifikovanih letećih objekata prijavljen je na nebu u poslednjih 20 godina, rekao je visoki zvaničnik američke odbrane…

.

Neočekovani troškovi hit turističke sezone

Slučaj turista koji su rezervisali aranžmane u Egiptu za jun mesec, a kojima su agencije tražile dodatnih 127 evra po…

.

Skiff Mail je novi igrač na tržištu – glavni adut mu je šifrovanje

Skiff je poslednjih nekoliko godina proveo razvijajući platformu sa fokusom na privatnost, zajedničku obradu dokumenata, koja se može opisati kao…

.

Apple dozvoljava aplikacijama da automatski izvuku više novca od vas

Znate onaj osećaj kada vam se čini da novac jednostavno nestaje iz vašeg novčanika ili sa vašeg bankovnog računa? Pa,…

.

Fud bloging kao strast

Hrana je važan deo svakodnevice svih nas, pa zato ni ne treba da čudi pažnja koju dobijaju fud blogovi i…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 00:00 Music mix by Anja
  • 00:00 Škripa

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo