...
TRENUTNO11:00 - 12:00Za i protiv

Lifestyle / Web

Wolframalpha za odgovor na sva pitanja

27.03.2018.

Sajt wolframalpha.com je ambiciozan projekat grupe naučnika koji su želeli da vam pruže na jednom mestu ono što biste inače sakupljali širom interneta guglajući. Kreatori su ovaj portal pretvorili u dugoročan cilj da jednog dana ovde možete da pronađete sve o svemu što vas je ikada zanimalo. To čine tako što prikupljaju sve dostupne podatke, reference, obrasce, metode i algoritme koje ubacuju u program i omogućavaju vam da rešite svaki zadatak, nedoumicu ili se informišete.

.

Wolframalpha.com podeljen je na nekoliko desetina kategorija i tu možete pretraživati tematski: od jezika i lingvistike, preko matematike, hemije, umetnosti, saobraćaja, do tehnologije. Sajt funkcioniše tako da ukucavate pojam o kojem želite više da znate i on vam daje veoma jednostavno uređene odgovore i objašnjenja, uključujući i rešenja. Tako, ako želite da znate kolika je crna rupa od deset sunčevih masa, ukucate to u pretraživač i dobijate tabelarni prikaz rezultata po svim kategorijama.

Sajt je jednostavan i veoma pregledan, a postoje dve korisničke opcije: besplatna i pro opcija koju možete doplatiti 10 dolara. Profesionalne opcije postoje za studente i predavače, kao i opšta. Sajt wolframalpha.com veoma je popularan kod studenata prirodnjih nauka jer jednim klikom daje rešenja zadataka uz objašnjenje celog postupka i bezmalo da nema pojma koji ovde ne možete proveriti bilo da učite ili ste prosto radoznali.

P.K.

Možda te još zanima:

.

Family Feud za kišne dane

Za ove kišne dane naša preporuka je da ostanete kod kuće, uz zanimljive sadržaje na Internetu. A i mi smo…

.

Leteći taksi, a nije u Srbiji

Saudijska Arabija se suočava sa velikim saobraćajnim zagušenjima i primorana je da pronađe efikasnija rešenja za mobilnost. Jedno od rešenja…

.

Ažurirani ChatGPT podučava matematiku i flertuje

OpenAI je predstavio najnoviju verziju tehnologije koja stoji iza njegovog AI četbota ChatGPT. Zove se GPT-4o i biće dostupan svim…

.

Uskoro će ljudska inteligencija zauzimati samo jedan posto

Ilon Mask ponovo daje prognoze o životu čoveka i mašina.

.

Mali domaći brendovi u borbi protiv brze mode

Iako vam, možda, kada čujete reč brend na pamet padnu kompanije sa lokalima u velikim tržnim centrima, ono što je…

.

Sajber napadi šire se planetom

U prvom kvartalu 2024. godine zabeležen je porast sajber napada na globalnom nivou za 28 odsto u odnosu na prethodni…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo