...
TRENUTNO13:30 - 13:45Pesma dana

Lifestyle / Video igre

Gusarske avanture

26.06.2020.

Obucite svoje plavo-bele majice, stavite marame i krenite na gusarsku avanturu, doduše u virtuelnom svetu. Ovo vam omogućava igra Sea Of Thieves, čija se nova verzija nedavno pojavila na platformi Steam.

.

Originalni naslov se pojavio još 2018. godine za Windows i Xbox One, dok verzija koja je sada dostupna uključuje i sve dodatke koji su se pojavili u proteklom periodu. Igra je imala zaista zanimljiv život - kada se pojavila nije dobila pozitivne kritike. Nedostatak sadržaja i nedovoljno razvijen gameplay bile su glavne mane ove igre. Upravo iz ovih razloga se tokom godina pojavio ogroman broj dodataka i ažuriranja koji su doprineli da igra konačno dopre do srca igrača.

Život gusara budi maštu kod mnogih, pa nije ni čudo što je igra naišla na plodno tlo. Svaki put kada igrač započne igru dobija mogućnost da izabere jedan od nekoliko ponuđenih brodova, koji se razlikuju po tome kolika im je brzina, koliko prostora imaju i koliko su izdržljivi u borbi. Ovo znači da krećete uvek od nule, iako kroz igru prelazite razne nivoe.

seaofthieves1 png

Tvoja gusarska četa se, na početku igre, nalazi na nekom od brojnih vojnih utvrđenja rasutih po mapi. Na ovakvim utvređnjima se nalaze municija, drvo, hrana - sve one stvari koje će ti biti potrebne za dalji tok igre. Zato je jako bitno da pokupiš sve što pronađeš, jer nikad ne znaš u kakve ćeš sve nevolje upasti posle.

Ovde se nalaze i oni koji imaju zadatke koje ti i tvoja četa možete da obavite. Zadaci su pravi gusarski - od lova na blago, preko pronalaženja onih čiji je život ucenjen, sve do prikupljanja životinjskih vrsta ili baruta koji su rasuti po čitavoj mapi. Svaki uspešno obavljen zadatak ti donosi prestiž i znači napredovanje do statusa gusarske legende.

seaofthieves3 png

Kao i u stvarnosti, možda i najveći neprijatelj ti je more. Tu te vrebaju razna čudovišta, zasede, prepreke - sve što može da ti oteža obavljanje zadataka. U  međuvremenu, programeri su dodali i nove delove mape, koji deluju prilično živopisno jer uključuju i vulkanski deo, ali i nove zadatke, poput pecanja, na primer. Za one koji su kupili igru, svi ove dodaci su bili potpuno besplatni.

Sve u svemu, ovo je prilično dobra igra da se zabavite i prekratite vreme. Napravljena je tako da možete da joj se vratite u svakom trenutku i opet se osećate kao da je igrate prvi put i da ste na prvom nivou.

Ilustracija: YouTube / Print Screen

M. L.

Možda te još zanima:

.

Skull and Bones: Gusarska avantura iz Ubisofta

Ako ovog leta ipak ne budete mogli da skoknete do nekog letovališta na obali mora spremite se za pravu morsku…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Poleteo prvi komercijalni cepelin proizveden u Kini

"AS700 Sjangjun" je naziv prvog komercijalnog cepelina proizvedenog u Kini, koji je tokom probnog leta bezbedno prevalio oko 180 kilometara na relaciji između…

.

Yahoo kupuje Artifact

Yahoo je najavio kupovinu Artifact, platforme za vesti vođenu veštačkom inteligencijom koju su osnovali Instagram kreatori.

.

Novi vremenski standard za Mesec

Bela kuća je objavila da je zatražila od NASA-e da do 2026. godine kreira novi vremenski standard za Mesec. Koordinisano lunarno vreme…

  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo