...
TRENUTNO10:45 - 11:00Prava stvar

Lifestyle / Video igre

Call of Duty: Warzone - nova multiplayer zanimacija

21.03.2020.

Call of Duty serijal je napoznatiji po naslovima sa tematikom Drugog svetskog rata i to je ono što svi igrači vole. Drugi delovi serijala, naročito oni iz Modern Warfare ili Black Ops edicije, već izazivaju podeljena mišljenja. Nedavno je Activision izbacio i multiplejer dodatak Warzone, što je izazvalo brojne reakcije među igračima.

.

foto: Activsion

Battle royal igre postale su dominantne u proteklih nekoliko godine. Najpozanatiji predstavnici ovog tipa igara su Fortnite ili Apex Legends. Warzone je pokušaj da Call of Duty povrati staru slavu ulaskom u ovaj, sada sve veći deo tržišta. Protsto, multiplayer tržište je toliko veliko da je nemoguće ignorisati ga.

Oni koji su imali priliku da igraju Call of Duty: Modern Warfare koji će izašao prošle godine, neće videti ništa. Warzone je zapravo samo proširenje za ovaj naslov, što znači da su grafika i mehanika igre isti. Praktično, jedina razlika je multiplayer mod koji dozvoljava da čak 150 igrača bude uključeno u jednu borbu.

Kao i drugim igrama ovog tipa, može povećati snagu svog karaktera kupovinom različitih stvari u okviru igre. Imaćete mogućnost da kupujete municiju, ili komplete za prvu pomoć. To bi trebalo da bude i stalni izvor prihoda za Activison, proizvođača igre. Igra je besplatana za preuzimanje, ali kako kaže stara poslovica - što ne platite na mostu, platićete na ćupriji.

callofdutywarzone2 png

foto: Activsion

U 24 sata nakon što je izašao, Call of Duty: Warzone preuzelo je oko šest miliona igrača, što i ne čudi jer je dostupan na svim platformama. Mogu ga igrati i oni koji koriste presonalne računare i oni sa Xbox One ili PS4 konzolama. Ako imate Modern Warfare, potrebno je samo da preuzmete ažuriranje koje je teško od 15GB do 22GB, a ako nemate čeka vas preuzimanje igre teške između 80 i 100GB.

M. L.

Možda te još zanima:

.

Neće da se baci

Sigurno znate da je jedna od osnovnih karakteristika vašeg računara to koliko ima RAM-a, odnosno da to značajno utiče na…

.

Gejming zajednice zbližavaju ljude tokom pandemije

Pandemija koronavirusa u kojoj se već više od godinu dana nalazimo, pokazala se, pored svega drugog, kao savršeno okruženje u…

.

Gejming hakaton za srednjoškolce

MET Game Hakaton, namenjen učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, biće održan 20. i 21. februara putem Zoom aplikacije.…

.

FIFA igra ima novi ugovor sa Ligom šampiona!

Ako ste se nadali da će se Liga Šampiona uskoro vratiti u PES franšizu, nakon što su to pokrenule neke internet…

.

Uplatili pre osam godina, igra još nije gotova

Razvoj video-igre Star Citizen počeo je još 2010. godine, a 2012. pokrenuta je kampanja na Kickstarteru, sa kojom su ostvarili…

.

Šta pamtimo iz Counter Strike video-igara?

Prošlo je 20 godina od izlaska prve Counter Strike video-igre. Ova franšiza je, kroz razna izdanja, definisala žanr "pucačina".

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo