...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Lifestyle / Tehnologija

Zbog čega su pali Fejsbuk, Instagram i Mesindžer

06.03.2024.

U utorak je došlo do prekida rada Meta aplikacija za milione korisnika širom sveta. Ljutiti korisnici su se iznenada povukli sa svojih naloga, zbog čega su pomislili da su hakovani i da su njihovi lični podaci ukradeni. Osim u SAD, prekid je stigao do Velike Britanije, delova Evrope, Kine, Australije i Meksika – što je dovelo do pada cene akcija Mete.

.

Do uspostavljanja normalnog rada mreža došlo je sat i po nakon prijave kvarova. Korisnici platforme JuTjub prijavili su prekid rada te platforme koji trenutno pogađa oko 5.000 korisnika, nakon vesti da su "pale" aplikacije kompanije Meta.

Kako se spekuliše na društvenim mrežama može biti reči o sajber napadu, s obzirom na to da su u istom trenutku "pale" četiri aplikacije. Komentari poput "sve je palo na super utorak", "miriše mi na sajber napad", i "ma nemoguće, Amerika nema geopolitičke neprijatelje koji bi išta dobili remećenjem informacionih sistema tokom izbora" odražavaju širok spektar reakcija, od zabrinutosti do sarkazma.

Inače, super utorak opisuje dan u ciklusu stranačkih izbora za predsedničku nominaciju u SAD kada se glasa u najvećem broju saveznih država.

U nadmetanju kod republikanaca, na taj dan se može osvojiti 874 od 2.429 delegata za završnu konvenciju, uključujući i u dve najmnogoljudnije države, Kaliforniji i Teksasu.

Izvor:www.blic.rs

Možda te još zanima:

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Stiže nova verzija Office paketa

Novi Office neće imati ugrađene funkcije veštačke inteligencije (AI), dok će Excel dobiti desetine poboljšanja. Među njima su kao dinamički…

.

Mask najavio novu platformu – Xmail

Ilon Mask nastavlja sa najavama novih servisa i poboljšanja za platformu X, a ovoga puta dobijamo servis elektronske pošte.

.

Kina osvaja "svemir" sa 26.000 internet satelita

Kina želi da stvori mrežu od 26.000 internet satelita u niskoj orbiti Zemlje.

.

U društvu se lakše trči

Trčanje je zgodan izbor za rekreaciju, naročito u urbanim sredinama, jer nije tehnički zahtevno, ne iziskuje puno priprema i čovek…

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo