...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Zaklinjem se svojom čašću...

21.09.2023.

Sudija Apelacionog suda u Velikoj Britaniji izjavio je da ima poverenje u odgovore koje generiše ChatGPT, ali je naglasio da je važno da se ne oslanjamo na AI za teme o kojima nemamo nikakvo znanje.

.

Sudija Apelacionog suda u Velikoj Britaniji je ChatGPT koristio za pisanje presude. On smatra da je reč o veoma korisnoj aplikaciji i ukazuje da mu je upotreba ove aplikacije pomogla da sumira oblast prava sa kojom nije bio upoznat. Sudija Birs je zadužen za pravo intelektualne svojine i ukazao je da ovakvi alati imaju "veliki potencijal" da pomognu ljudima da postanu efikasniji na poslu.

Ranije ove godine, dva advokata u Njujorku kažnjena su zbog pravnog podneska sa lažnim navodima koje je generisao ChatGPT. Ovi sudski procesi su pokazali da je upotreba aplikacije bila povreda prava klijenta. Sa druge strane, sudija Bris nedvosmisleno ukazuje da je tokom presuda kopirao delove teksta iz ChatGPT i ukazuje na prednosti ove mogućnosti.

Posebno je iznenađenje da je reč o sudiji koji se bavi zaštitom intelektualne svojine. Očigledno je da sudija nije adekvatan i da je vrlo verovatno da je umesto njega i bolje da sudske procese vodi ChatGPT.

Izvor:www.pcpress.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Otvorena prodavnica u kojoj mogu da se kupuju četbotovi

OpenAI pokreće prodavnicu koja će nuditi četbotove i aplikacije, zasnovane na veštačkoj inteligenciji.

.

OpenAI najavio svoj pretraživač - SearchGPT

Možda ChatGPT već doživljavate kao pretraživač - uostalom, možete unositi upite slične onima koje biste stavili u Google ili Bing.…

.

Istraga o tome da li se AI koristi za određivanje cena

Federalna trgovinska komisija (FTC) u SAD pokrenula je istragu o tome kako kompanije koriste veštačku inteligenciju (AI) za određivanje cena…

.

Nebius planira da postane evropski lider u AI tehnologijama

Nekadašnji inženjeri iz Yandexa, vodeće ruske tehnološke kompanije, osnovali su Nebius, startup koji ima ambiciju da postane vodeći pružalac usluga…

.

OpenAI traži uvid u beleške i dokumente novinara New York Timesa

Novi pravni spor između New York Timesa i kompanije OpenAI, koja je vlasnik ChatGPT-a, mogao bi da dovede do ozbiljne…

.

Samsung kupuje britanski startap kako bi unapredio Galaxy AI

Kompanija Samsung saopštila je da je postigla dogovor o kupovini Oxford Semantic Technologies, britanskog startapa koji razvija tehnologiju grafikona znanja.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo