...
TRENUTNO19:30 - 19:45Pesma dana

Lifestyle / Tehnologija

Zakerberg i meta drugovi

17.02.2022.

Mark Zakerberg odlučio je da rebrendira kompaniju Meta i sada svoje zaposlene naziva meta drugovima (metamates). On tvrdi da je Meta sada “metaverzum kompanija koja gradi budućnost društvenih veza, a ne kompanija fokusirana na društvene medije”. 

.

"Brzo reagujte, gradite nove sjajne stvari i živite u budućnosti", poručio je Mark Zakerberg zaposlenima u predstavljanju novog pravca kompanije Meta, piše Guardian. Osim toga, Zakerberg je predstavio niz novih slogana i promena u kompaniji koja se prethodno zvala Facebook.

U objavi, koju je podelio na svojoj Facebook stranici, Zakerberg je napisao da je Meta sada "metaverzum kompanija koja gradi budućnost društvenih veza", a ne prvenstveno kompanija fokusirana na društvene medije. Kompanija će, shodno tome, svoje zaposlene ubuduće nazivati "metamates".

Zakerberg je istakao da želi da reformiše pravila i vrednosti kompanije, koja nisu ažurirana od 2007. godine. Takođe je podstakao radnike da se "fokusiraju na dugoročni učinak". "Fraza 'Usredsredite se na dugoročni učinak' naglašava dugoročno razmišljanje i podstiče nas da produžimo vremenski okvir za učinak koji imamo, umesto optimizacije za kratkoročne pobede", napisao je u svojoj objavi. "Trebalo bi da prihvatimo izazove koji će imati najveći uticaj, čak i ako se potpuni rezultati neće videti godinama", dodao je.

Zaposleni se suočavaju s brzim odstupanjem od društvene mreže koja se gradila 17 godina, do građenja metaverzuma, koji je većini još uvek nepoznanica. Inženjeri Instagrama i Facebooka navodno se podstiču da se prijave za poslove u odeljenjima za metaverzum i virtualnu stvarnost u kompaniji, a Meta je zaposlila hiljade novih radnika iz konkurentskih kompanija - između ostalih i iz kompanije Apple.

Međutim, ove promene brinu i zaposlene i akcionarske kompanije. Naime, deonice Mete doživele su istorijski pad nakon poslednjeg poslovnog izveštaja, što je dovelo do gubitka više od 230 milijardi dolara u tržišnoj vrednosti kompanije. Usprkos istorijskom padu, Zakerberg je ostao nepokolebljiv u svom uverenju da je metaverzum ključni projekat kompanije.

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Northern Revival proslavlja jubilej koncertom u Fabrici

Novosadski stoner rok bend Northern Revival će koncertom u SKC Fabrici 3. juna proslaviti deset godina rada. Iako je sastav…

.

Tehnologija budućnosti, ali ne i sadašnjosti

Iako tehnološke kompanije ulažu milijarde u samu tehnologiju, izgleda da će proći još dosta godina dok je korisnici prihvate i…

.

Metalostruganje: Novi prostror za autorske bendove

"Metalostruganje", koncert na kome će se predstaviti mladi bendovi i njihova autorska muzika biće održan u subotu 25. marta u…

.

Meta širi program pretplate

Meta je na početku svoj servis sa plaćenom verifikacijom nudila u Australiji i na Novom Zelandu, a sada je dostupan…

.

Meta pravi svoj Twitter

Kompanija Meta planira novu aplikaciju zasnovanu isključivo na tekstu. Twitter je imao najveću političku moć kada su u pitanju društvene…

.

Instagram i Fejsbuk bi mogli da budu ugašeni u Evropi

Kompanija Meta u roku od nekoliko meseci mogla bi da se suoči sa krupnom pravnom odlukom, zbog koje bi mogla…

  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo