...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

You Tube Shorts ima 50 milijardi pregleda dnevno

06.02.2023.

Servis za kratke video klipove, pod nazivom YouTube Shorts, Google je lansirao u julu 2021. godine i od tada je zabeležio značajan rast.

.

Google se sada pohvalio da je YouTube Shorts prevazišao 50 milijardi pregleda na dnevnom nivou. Pre toga, Google je u prvom tromesečju 2022. godine objavio da je broj aktivnih pregleda video snimaka na toj platformi iznosio 30 milijardi.

Iako se radi o impresivnoj statistici, servis kompanije Google zapravo zaostaje za sličnim servisima koje nude Instagram i Facebook. Meta je prošlog oktobra objavila da su Reels klipovi ostvarili 140 milijardi pregleda dnevno na obe platforme.

Tokom prošle godine, YouTube je objavio da YouTube Shorts svakog meseca gleda 1,5 milijardi prijavljenih korisnika. TikTok je otkrio da ima više od milijardu aktivnih korisnika mesečno, a rekorder je Instagram sa preko dve milijarde korisnika koji su aktivni na mesečnom nivou.

Google, poput drugih platformi, korisnike "tera" da gledaju Shorts video snimke, a od novembra su ovi klipovi dostupni za pregled na televizorima. 

Izvor: www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Znaju šta ste gledali svakog leta

Nakon odluke suda, Google je pristao da izbriše milijarde podataka i ograniči donekle svoju moć da prati korisnike.

.

Šta će žaba nasred Google sajta?

Da li ste primetili žabicu kada ste otvorili Google jutros? Da li znate zašto je tu?

.

Reddit će prodavati sadržaje korisnika

Sporazum, čija se godišnja vrednost procenjuje na oko 60 miliona dolara, predstavlja značajan napredak u regulisanju upotrebe podataka za obuku…

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Hakeri mogu da pristupe Google nalozima i bez lozinke

Sajber stručnjaci iz CloudSEK-a upozoravaju na novi oblik malvera koji omogućava hakerima da zaobiđu dvostruku autentifikaciju i pristupe Google nalozima…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo