...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Tehnologija

Yahoo Finance proglasio Facebook za najgoru kompaniju u 2021.

24.12.2021.

Yahoo Finance, koji svake godine proglašava najbolju kompaniju godine, ove godine je  uveo izbor i za najgoru kompaniju godine. Prema anketi koja je obuhvatila 1.000 ispitanika, za najgoru kompaniju u 2021. godini proglašen je Facebook (sadašnji Meta).

.

Za najbolju kompaniju 2021. godine, proglašen je Microsoft. 

Meta (tj. Facebook) sproveo je kompletan rebrending i počeo da ulaže u budući "Metaverse" - svet virtuelnog iskustva. Prema nekim ispitanicima, taj potez Facebooka napravljen je kako bi se skrenula pažnja sa ispitivanja kontroverzi povezanih sa ovom kompanijom. Neki misle da je dobar način da se Meta iskupi ulaganje značajnijeg dela profita u fondove za odštetu. Međutim, ima i onih koji misle da će novi pravac kompaniji Meta doneti nešto novo i dobro, kao što je nekada bio slučaj sa Facebookom.

Facebook je došao u sukob interesa u pogledu privatnosti korisnika, trudeći se da što je moguće duže opstane, koristeći podatke korisnika za personalizaciju, radi plaćenih reklama. Naročito je imao spor sa Appleom oko iOS i PadOS, koji kompanijama otežavaju praćenje korisnika kroz druge aplikacije i sajtove.

Facebook je tvrdio da bi "Transparentnost praćenja aplikacija" štetila malim preduzećima koja se oglašavaju da bi privukla kupce. Štaviše, Mark Zakerberg je baš ovu meru okrivio za loš rezultat Facebooka u četvrtom kvartalu 2021. godine.

Izvor: PC Press

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo