...
TRENUTNO12:30 - 13:00Album nedelje

Lifestyle / Tehnologija

Western Digital predstavio hard diskove od 20 terabajta

19.11.2021.

Western Digital je predstavio nove hard diskove kapaciteta 20 terabajta. Ova kompanija uspela je da na standardne HDD ploče prečnika 3.5 inča, spakuje još veću količinu podataka nego ranije. Njihovi novi modeli, WD 20TB Ultrastar DC HC560, i WD Gold, koriste OptiNAND tehnologiju koja integriše iNAND Universal Flash Storage (UFS), Embeded Flash Drive (EFD), sa tradicionalnim hard diskovima, uspevajući da po jednoj ploči smesti znatno više podataka nego što je to do sada bilo moguće.

.

Oba diska koriste i Energy-Assisted Magnetic Recording (EAMR), HelioSeal tehnologiju, zahvaljujući kojoj se minimalizuje otpor vazduha prilikom rotiranja ploča.

Projektovano vreme upotrebe za oba diska je 2.5 miliona časova. To ukazuje da oni nisu namenjeni za kućnu, već za profesionalnu upotrebu. Ultrastar DC HC560 je namenjen za rad u cloud okruženjima i data centrima, kao i za velike sisteme video nadzora, ili za NAS sisteme velikog kapaciteta. Za sada nema podataka koliko bi ovaj disk mogao da košta.

WD Gold je dizajniran za enterprise okruženja i donosi do 10 puta veću sigurnost i otpornost na kvarove od standardnih desktop hard diskova. Stoga je i njegovo polje primene na poslovima koji zahtevaju velike količine upisa i čitanja podataka. Cena ovog modela je 680 dolara.

Izvor: PC Press

Možda te još zanima:

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo